Νησί Μαέ, Σεϋχέλλες: Όταν η φύση έχει κέφια

Ύστερα από πτήση 9 περίπου ωρών με ενδιάμεσο σταθμό στη Ντόχα, το αεροσκάφος προσγειώνεται στο Μαέ, το ένα από τα τρία μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος των Σεϋχέλλων, στον Ινδικό ωκεανό. Το Μαέ, ένα νησί με έκταση μόλις 153 τετ. χλμ., λίγο μεγαλύτερο από τη Μήλο, φιλοξενεί μια από τις μικρότερες πρωτεύουσες του κόσμου, τη Βικτόρια… Εκεί, μέσα σε κοκκοφοίνικες και τροπική βλάστηση, συγκεντρώνονται τα 2/3 των κατοίκων των Σεϋχελλών, ενώ εντυπωσιακά θέρετρα πολλών αστέρων έρχονται να καταλάβουν τη δική τους παραλία στον εξωτικό αυτό παράδεισο…

Το Μαέ θα μας φιλοξενήσει για μερικές ημέρες, μαγεύοντάς μας με το τοπίο, τις παραλίες, τη φύση, τη γαλήνη αλλά και την μεγάλη ανάπτυξή του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βόλτα στην πρωτεύουσα Βικτόρια, γύρο του νησιού με τζιπ, λίγη πεζοπορία και φυσικά μπάνιο σε καταγάλανα νερά, με κατάληξη ένα θαλασσινό δείπνο πάνω στο κύμα. Η γνωριμία με την πρωτεύουσα ξεκινά με την πρωινή υπαίθρια αγορά.·Ένα μελίσσι από πωλητές, αγοραστές, παιδιά, νεαρούς με μαλλιά πλεγμένα ράστα, ηλικιωμένες γιαγιάδες, μας επιδείκνυαν την πραμάτεια τους, από φρεσκοψαρεμένους τόνους και ξιφίες μέχρι λουλούδια και μπαχαρικά. Φρούτα, μάνγκο, καρύδες, δροσεροί χυμοί, όλα σε αφθονία. Όλα αυτά μέχρι τις 12 το μεσημέρι, που η κίνηση είχε αρχίσει να κόβει και ήδη οι πάγκοι είχαν αδειάσει.

H καρδιά της πόλης «χτυπά» γύρω από τα τετράγωνα που ορίζουν οι οδοί Albert, Market, Revolution Avenue. Στην κεντρική λεωφόρο Independence βρίσκονται το κυβερνητικό μέγαρο (Victoria House), το Ταχυδρομείο, το Δικαστήριο, το κτίριο της Αστυνομίας και πιο πέρα η Δημοτική Βιβλιοθήκη (Francis Rachel str.). Oι δύο καθεδρικοί ναοί Aγγλικανών και Pωμαιοκαθολικών βρίσκονται πολύ κοντά, όπως και τα Mουσείο Eθνικής Iστορίας και Φυσικής Iστορίας. Πίσω από το κέντρο, απλώνεται η παλιά συνοικία με κάποια ελάχιστα γραφικά αποικιακού ρυθμού σπίτια. Στον κεντρικό δρόμο ξεχωρίζει η μινιατούρα του Big Ben, αντίγραφου του Big Ben του Λονδίνου.

Διαβάστε περισσότερα στο:

http://www.travelpassion.gr/for-your-interest/exticproposals/1481-mahe-seychelles-indian-ocean-private-escape.htmlΤΑ

ταξίδι