Africa hoping: Εξερευνήσεις στην καρδιά της ζούγκλας

Λιοντάρια την αυγή, λεοπαρδάλεις το βράδυ, ολόκληρα κοπάδια ελεφάντων. Για μια κοντινή επαφή με την άγρια ζωή, τίποτα δε μπορεί να συναγωνιστεί ένα αφρικανικό σαφάρι. Διασχίσαμε την ήπειρο από άκρη σ΄ άκρη, για να ανακαλύψουμε την απόλυτη φυγή…

H λέξη «σαφάρι» πρέπει να είναι η πιο υποβλητική λέξη στο λεξικό του ταξιδιού. Στα σουαχίλι, την καθημερινή γλώσσα της ανατολικής Αφρικής, αποδίδεται ως «πηγαίνοντας ένα ταξίδι» ή «κάνοντας μια εκδρομή»… Aλλά για τις γενιές των εξερευνητών, των κυνηγών της περιπέτειας, των αποίκων και των θηρευτών, σήμαινε την απομάκρυνση από τον πολιτισμό, την διαμονή κάτω από τέντες, εκεί, πέρα από την Aφρική, από το ομώνυμο βιβλίο της Karen Blixen που μας μύησε στη μαγεία της ηπείρου, αλλά και πιο πριν, ο Ernest Hemingway, στο «Green Hills of Africa»… Σήμερα, το κυνήγι είναι out, ο οικοτουρισμός in, και η τάση για ταξίδια πέρα από τα όρια και τα συνηθισμένα έχει δώσει μια καινούρια έννοια στο safari.

Σήμερα, είναι περισσότερο μια πουπουλένια περιπέτεια παρά ένα έντονο ταξίδι πάθους… Aντί για ένα σκληρό στρώμα πάνω στο χώμα πιο πιθανό είναι να βρεθείτε σε ένα παλάτι κάτω από μια τεράστια τέντα και να κοιμάστε σε ένα κρεβάτι με ουρανό και μακριά κουνουπιέρα… Tο κάθε lodge με τη δική του πισίνα, ενώ ακόμη και ο πιο απομονωμένος οικισμός διαθέτει τουλάχιστον μια πισίνα για να πλατσουρίζουν οι επισκέπτες.

Ωστόσο, οι λόγοι για ένα ταξίδι στην Aφρική παραμένουν πάντα οι ίδιοι. Η ζωή στην άγρια φύση, η μετάβαση σε ένα κόσμο που μοιάζει τόσο σταθερά ίδιος μέσα στην ιστορία, με ένα σωρό τεράστια και περίεργα ζώα, τίγρεις, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια, που δεν είναι φυλακισμένα σε κάποιο ζωολογικό κήπο αλλά ακολουθούν τη δική τους ελεύθερη διαδρομή στο πάρκο Σερενγκέτι. Aπλή απόδραση από την καθημερινότητα; Φυσικά, και απλά, ένας τρόπος διακοπών που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα καλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα στο:

http://www.travelpassion.gr/for-your-interest/exticproposals/703-time-africa.html

safariΑΦΡΙΚΗζούγκλαταξίδι