Παρέδωσε τα «κλειδιά» της εταιρίας του ο Ralph Lauren

Μετά από πενήντα χρόνια στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο Ralph Lauren στα 75 του αποφάσισε να δώσει την θέση του στον Stefan Larsson. Ο διάσημος σχεδιαστής που κατάφερε να κάνει την φίρμα με το όνομά του κολοσσό, πλέον θα βρίσκεται στη θέση του προέδρου αλλά και του creative officer από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Είναι πολύ σημαντικό να το πω. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποσυρθώ. Αγαπάω την δουλειά μου, αγαπάω την εταιρεία… Δεν θα γίνω ο τύπος που θα έρχομαι δυο μέρες την εβδομάδα» ξεκαθάρισε ο Ralph Lauren.

Ο κολοσσός της μόδας Ralph Lauren ιδρύθηκε από τον 75χρονο πλέον Ralph Lauren το 1967. Στο ξεκίνημα της καριέρας του ο σχεδιαστής πουλούσε γραβάτες και στην πορεία μεταλλάχθηκε σε μία από τις γνωστότερες φίρμες σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ίδιου, ο κ. Lauren θα συνεχίσει να εργάζεται στην εταιρία σαν εκτελεστικός πρόεδρος και επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού.

Η μετοχή της εταιρίας ενισχύθηκε κατά 3,79% στα 108 δολάρια μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Η μετοχή της GAP ωστόσο μειώθηκε κατά 3% στα 29,30 δολάρια.

Το τελευταίο διάστημα η εταιρία αντιμετωπίζει δυσκολίες να ενισχύσει τα κέρδη της, εξαιτίας του ισχυρού δολαρίου το οποίο περιορίζει την αξία των πωλήσεων σε αγορές εκτός των ΗΠΑ.

Τα καθαρά έσοδα της επιχείρησης για το πρώτο τρίμηνο του έτους το οποίο έληξε στις 27 Ιουνίου περιορίστηκε κατά 5%, λόγω των διακυμάνσεων της αγοράς.

Η αυτοκρατορία του Lauren περιλαμβάνει περισσότερες από 25 διαφορετικές φίρμες, εντός των οποίων οι Polo, Club Monaco και Denim & Supply.

Ralph LaurenStefan Larsson