Μεθυστικές νύχτες στα wine bars της Αθήνας

ΟΙΝΟΣ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙ… ΤΗΝ «ΚΑΡΔΙΑ» ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Eκαναν την εμφάνισή τους πριν από λίγα χρόνια στο κέντρο της Αθήνας και σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν στέκια, εκτοπίζοντας τους παλιομοδίτικους «πυρήνες» της απρόσωπης διασκέδασης.

της Κλάρας Γενιτσαριώτη

Τα wine bars αποτελούν την πιο φρέσκια και εκλεπτυσμένη πρόταση της πόλης, κερδίζοντας διαρκώς νέους φίλους που μυούνται με ενθουσιασμό στο τελετουργικό του κρασιού. Αλλωστε, ο «οίνος ευφραίνει καρδίαν», πόσω μάλλον σε περίοδο κρίσης, η οποία οδήγησε το κοινό σε πιο εκλεκτικές επιλογές, πάντα σε συνάρτηση με το value for money, δηλαδή τη σχέση κόστους-απόλαυσης, πεδίο στο οποίο το κρασί μοιάζει ασυναγώνιστο.
Το «Εθνος της Κυριακής» επισκέφτηκε τέσσερις μικρούς ναούς της οινικής κουλτούρας που κάνουν την Αθήνα νέα «Μέκκα του κρασιού».

Η… στοά του κρασιού

«Τα wine bars ήρθαν για να μείνουν. Αυτά που σέβονται τον εαυτό τους και τον πελάτη. Δεν νομίζω ότι είναι μια μόδα της εποχής που θα ξεφουσκώσει», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η Φωτεινή Παντζιά, ιδιοκτήτρια του wine bar bistro «By the glass». Η ίδια δούλευε πολλά χρόνια στις πωλήσεις κρασιού, φοίτησε στη σχολή οίνου WSPC και μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, δυο χρόνια πριν, αποφάσισε να ανοίξει ένα μαγαζί όπως ακριβώς το είχε ονειρευτεί. «Τα όνειρα πρέπει να εκπληρώνονται. Ακόμη και σε δύσκολες εποχές. Εκλεισα την τηλεόραση, έπαψα να βλέπω ειδήσεις και υπέγραψα τα συμβόλαια», αναφέρει.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23362&subid=2&pubid=64094212

Αθήνα