Μπέττυ Μαγγίρα: «Περιμένω να γίνει ένα θαύμα!»

Μία εβδομάδα μετά το τέλος του «Όλα παίζουν», η Μπέττυ Μαγγίρα κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, μιλά για το πώς βιώνει ως πολίτης τις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ημερών, αναφέρεται στην απώλεια της γιαγιάς της, ενώ εξομολογείται ότι τα παιδιά της αλλά και ο Δημήτρης Μάζης αποτελούν το φάρο της ζωής της!

Δείτε την συνέντευξη που έδωσε η πανέμορφη παρουσιάστρια  στο περιοδικό ΕΓΩ!Weekly :

Βιώνουμε την πιο δύσκολη στιγμή στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Πώς αντιλαμβάνεσαι όσα διαδραματίζονται γύρω μας;
Οι γονείς μου δεν ήταν πλούσιοι. Προέρχομαι από μία μεσαίας τάξης οικογένεια. Δεν είχαν να μας δώσουν τα πάντα, αλλά μας παρείχαν ό,τι μπορούσαν. Θυμάμαι, όταν ήμασταν παιδιά με τα αδέλφια μου στην Ξάνθη και τύχαινε καμιά φορά να μας πιάσει απληστία για υλικά αγαθά –μη φανταστείς τίποτα τρελό–, μας έλεγε η γιαγιά «Ε, ρε κατοχή που σας χρειάζεται». Δεν φοβάμαι για εμένα. Ανησυχώ για τα παιδιά μου, για το τι μπορεί να φέρει το αύριο. Προσπαθώ να μην καταλάβουν τίποτα. Η μεγάλη κόρη μου είναι πεντέμισι ετών. Δεν αντιλαμβάνεται βλέποντας τις ειδήσεις τι συμβαίνει ακριβώς. Επιδιώκω κυρίως να μη χάσω την ψυχραιμία μου, μην εκνευριστώ ή πω ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Δεν θέλω να της μεταδώσω το αίσθημα πανικού.

Φανταζόσουν ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο;
Ποτέ δεν το είχα φανταστεί. Είμαι γενικά φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και πίστευα ότι θα βρεθεί μια λύση μέχρι και την τελευταία στιγμή. Όταν είδα στην τηλεόραση την εξαγγελία του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα, πάγωσα για το τι μπορεί να φέρει αυτό, τι ενδέχεται να ζήσουμε. Είμαι ακόμη τρομαγμένη. Περιμένω να γίνει ένα θαύμα, να καταλήξουν σε μια λύση. Και οι δύο πλευρές να βρουν μια χρυσή τομή, το καλύτερο για τη χώρα μας. Νομίζω ότι οι Έλληνες είμαστε περήφανος λαός και θέλουμε να αντιστεκόμαστε, γιατί έχουμε ζήσει πολλές δύσκολες στιγμές, αλλά δεν φαντάστηκα ότι μπορεί να ξαναζούσαμε κάτι τέτοιο.

Ήδη πια οι πολίτες μπορούν να βγάζουν μόνο 60 ευρώ την ημέρα από τις τράπεζες.
Και δεν ξέρουμε αν θα συνεχιστεί αυτό. Μπορεί να μειωθεί και άλλο. Δεν ξέρουμε πού μπορεί να φτάσει.

Έβγαλες χρήματα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο;
Έβγαλα όσα πρόλαβα από το ATM. Δεν ήμουν από αυτούς που έτρεξαν πανικόβλητοι. Έβγαλα 600 ευρώ, το όριο που σου δίνει η χρεωστική κάρτα.

Πήγες στο σούπερ μάρκετ, όπως πολλοί, να εφοδιαστείς με τρόφιμα;
Πήγα στο σούπερ μάρκετ κανονικά, όπως κάνω κάθε εβδομάδα, και πήρα λίγα μακαρόνια παραπάνω. Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη, να μην τρελαθώ, αλλά σκέφτομαι ότι έχω και παιδιά και αν αύριο-μεθαύριο γίνει κάτι χοντρό, δεν θα μπορώ να τα ταΐσω. Για τον εαυτό μου δεν με ενδιαφέρει, είμαι ένας μεγάλος άνθρωπος, ενήλικας, αντέχω ακόμα και να πεινάσω.

Ζούμε μία εβδομάδα απίστευτης έντασης που εκδηλώνεται και ανάμεσα στους πολίτες.
Αυτό είναι το χειρότερο. Οι Έλληνες σε ιστορικά γεγονότα και στο παρελθόν πολλές φορές διχαστήκαμε. Αντί να μείνουμε ενωμένοι, πάλι διχαζόμαστε. Κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει το «ναι» και κυρίως το «όχι». Είναι άγνωστο. Αυτό με τρομάζει. Δεν μπορώ να πάω στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Δεν μπορώ, έχοντας παιδιά, να πάω κόντρα στο ρεύμα. Φοβάμαι. Εννοείται ότι έχω σκεφτεί πολλά πράγματα να κάνω.

Ποιο είναι το δικό σου plan B στην πιθανότητα που τελικά η χώρα οδηγηθεί στην οριστική χρεοκοπία;
Δεν έχω plan B. Με στεναχωρεί που ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου και την καταστρέφουμε συνέχεια εμείς οι ίδιοι. Δεν μπορούμε να βγάζουμε την ουρά μας απέξω.

Η περιοδεία της παράστασης «Πριν το χάραμα» ξεκινά τελικά από τη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιουλίου, έπειτα από πολλές ακυρώσεις εξαιτίας των πολιτικών γεγονότων.
Υπήρχαν άνθρωποι που έχουν βάλει λεφτά σε αυτήν τη δουλειά. Φαντάσου τον παραγωγό που έχει τρεις θιάσους, έχει προπληρώσει τα θέατρα, έχει δώσει χρήματα για τις αφίσες, τη διαφήμιση και αυτήν τη στιγμή είναι όλα παγωμένα. Ποιος θα δώσει δεκαοχτώ ευρώ για να δει μία παράσταση όταν δεν ξέρει αν αύριο θα έχει να φάει; Οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτούς τους τρεις θιάσους περίμεναν την περιοδεία για να βγάλουν κάποια χρήματα να ζήσουν. Πώς θα ζήσουν; Ακυρώσαμε τις 15 πρώτες παραστάσεις. Θα ξεκινήσουμε την περιοδεία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις 13 Ιουλίου.

Έχετε συζητήσει με τον Alpha για την περαιτέρω συνεργασία σας την επόμενη σεζόν;
Ολοκληρώνοντας την εκπομπή, δεν είχαμε πει τίποτα συγκεκριμένο για τον επόμενο χρόνο, πέρα από το ότι κάποια στιγμή θα κάνουμε μια συζήτηση. Ήθελαν και οι υπεύθυνοι του σταθμού να δουν τι budget έχουν και πώς θα το συνεχίσουμε. Όπως καταλαβαίνεις, τώρα δεν λέμε τίποτα. Έχουν παγώσει τα πάντα.

Η σχέση σου με την Κατερίνα Καινούργιου αρχικά πάντως δεν ήταν καλή.
Επειδή δεν γνωριζόμασταν. Όταν δεν ξέρεις έναν άνθρωπο, όταν αγνοείς τα πατήματά του, τα κουμπιά του και υπάρχουν επιπλέον εντάσεις γύρω, δεν είναι εύκολο να βρεις τις ισορροπίες. Ήμασταν τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι. Προσπαθούσαμε να γνωριστούμε πάνω σε μια εκπομπή που δεν είχε βάση. Όταν αλλάζει κάθε ημέρα, δεν ξέρεις πού να πρωτοπατήσεις. Όταν η εκπομπή απέκτησε ένα χαρακτήρα, οι σχέσεις μας έγιναν πολύ καλύτερες. Για να πω την αλήθεια, φανταζόμουν αυτή την εκπομπή λίγο διαφορετικά όταν πήγα. Δεν νομίζω ότι είναι το στυλ μου μια σχολιαστική εκπομπή, όχι γιατί δεν μπορώ να ανταποκριθώ, αλλά επειδή δεν είμαι τόσο η Μπέττυ.

 

Μπέττυ Μαγγίρασυνέντευξη