Ιράκ: Το Ραδιόφωνο της Ειρήνης εκπέμπει για όλους τους πρόσφυγες

Το Radio Al-Salam (Ραδιόφωνο Ειρήνης στα αραβικά), που απευθύνεται στους Ιρακινούς εκτοπισμένους, εξαιτίας των μαχών στη βόρεια χώρα άρχισε να εκπέμπει την Κυριακή από την περιοχή Αϊνκάουα, κοντά στην πόλη Ερμπίλ, στην αυτόνομη επαρχία του ιρακινού Κουρδιστάν.

Αυτό το ραδιόφωνο εκπέμπει για όσους εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, για όλους τους πρόσφυγες. Αυτό το ραδιόφωνο, όπως υποδηλώνει το όνομα του, είναι ένα ραδιόφωνο ειρήνης, είναι επίσης ένα ραδιόφωνο για να βοηθά την πρακτική ζωή όλων των εκτοπισμένων“”, δήλωσε ο επίσκοπος Πασκάλ Γκoλνίς, Γενικός Διευθυντής του Έργου της Ανατολής, μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης που υποστηρίζει χριστιανικές μειονότητες, η οποία συμμετέχει στην πρωτοβουλία.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια γέφυρα μεταξύ των εκτοπισμένων από διαφορετικές κοινότητες και διαφορετικές θρησκείες και της κουρδικής κοινότητας που τους υποδέχεται εδώ“, δήλωσε ο Βενσέν Γκελό, ένας από τους συντονιστές του ραδιοφώνου.

Ο σταθμός θα εκπέμπει στη συχνότητα 95,5 FM και ζωντανά στο διαδίκτυο από τις εγκαταστάσεις ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Αϊνκάουα, χριστιανική πόλη κοντά στο Ερμπίλ, όπου ζουν πολλοί χριστιανοί μετά την επέλαση των τζιχαντιστών πέρυσι το καλοκαίρι.

ΕρμπίλΙρακινοί πρόσφυγεςΡαδιόφωνο Ειρήνης