Ο επίλογος στην τραγωδία της Κένυας - 147 οι νεκροί

Τερματίστηκε τελικά η αιματηρή ομηρία σε πανεπιστήμιο της βορειοανατολικής Κένυας, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 147, επιβεβαιώνοντας τα χειρότερα σενάρια. Το μακελειό προκάλεσαν ένοπλοι Σομαλοί Ισλαμιστές, οι οποίοι εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο πυροβολώντας αδιακρίτως.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ενημέρωση: 147 νεκροί έχουν επιβεβαιωθεί στην επίθεση στο Γκαρίσα», προσθέτοντας ότι η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί.

«Η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας της Κένυας με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου του Πανεπιστημίου έχει ολοκληρωθεί και οι 4 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί», προσέθεσε η υπηρεσία, σχεδόν 16 ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε – επίσης στο twitter –  ότι ««η ομηρία έχει τερματιστεί», ενώ ανέφερε ότι τουλάχιστον 79 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Την αιματηρή επίθεση καταδίκασαν ο Λευκός Οίκος, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

ΚένυανεκροίΟμηρίαΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΣομαλοί ισλαμιστές