Συνελήφθη η Βουλευτής Χ.Τζαράρ του Λαϊκού Μετώπου Παλαιστίνης από τον ισραηλινό στρατό

Την Παλαιστίνια Βουλευτή Χαλίντα Τζάραρ, στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητας της πολιτικής, συνέλαβε ο ισραηλινός στρατός στο σπίτι της στη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη, όπως επιβεβαίωσε η οργάνωση προάσπισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Η Χαλίντα Τζάραρ είναι η 16η Παλαιστίνια Κοινοβουλευτική που συλλαμβάνεται από το Ισραήλ σε σύνολο περίπου 130 Βουλευτών.

Σύμφωνα με Εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, η Βουλευτής συνελήφθη «εξαιτίας των σημαντικών κινδύνων για την ασφάλεια στην περιοχή»,  χωρίς να εξηγήσει τις ακριβείς κατηγορίες.

Η κ. Τζάραρ υποκίνησε “σε βίαια επεισόδια και τρομοκρατικές ενέργειες τους τελευταίους μήνες. Η Παλαιστίνια Βουλευτής ανήκει στο FPLP, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ”, σημείωσε ο Εκπρόσωπος.

Να θυμίσουμε πως η Βουλευτής τον Αύγουστο του 2014 είχε λάβει διαταγή από τον στρατό να εγκαταλείψει τη Ραμάλα σε διάστημα 24 ωρών και να μετακομίσει στην Ιεριχώ.

Πρόκειται για την πρώτη Βουλευτή του FPLP που εκλέχθηκε στο παλαιστινιακό κοινοβούλιο και ήταν αρμόδια για τα ζητήματα που αφορούσαν τους Παλαιστίνιους κρατουμένους στις ισραηλινές φυλακές.

 

PFLPισραηλινός στρατόςσύλληψηΧαλίντα Τζάραρ