«Χάος» στο Ισραήλ: Ρουκέτα κοντά στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Άντονι Μπλίνκεν στο Τελ Αβίβ

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ κατέρριψε δύο ρουκέτες από τον Λίβανο που πυροδότησε σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στο Τελ Αβίβ, δήλωσαν σήμερα, Τετάρτη (23/10) οι IDF, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποιούσε επίσκεψη στην πόλη.

Μάλιστα, μία ρουκέτα φέρεται να έπεσε κοντά στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Άντονι Μπλίνκεν, με τον διεθνή Τύπο να αναφέρει πως αμερικανοί αξιωματούχοι κατευθύνθηκαν μαζί με άλλους επισκέπτες στο καταφύγιο του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν προχώρησε στην κίνηση αυτή και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η κατάρριψη των ρουκετών έγινε λίγο αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις αναχαίτισαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από τα ανατολικά με στόχο το λιμάνι της Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός.

Κανένα σημάδι υποχώρησης σε Γάζα και Λίβανο

Στο μεταξύ, το Ισραήλ δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής σημάδι υποχώρησης στις εκστρατείες του στη Γάζα και τον Λίβανο, ακόμη και μετά τη δολοφονία αρκετών ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

Διπλωμάτες ισχυρίζονται ότι το Ισραήλ στοχεύει να «κλειδώσει» ισχυρή θέση πριν αναλάβει η νέα αμερικανική κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου όπου η Κάμαλα Χάρις και ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, διεκδικούν την προεδρία.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι είχε επιτεθεί δύο φορές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της ισραηλινής Εϊλάτ, πλήττοντας «ζωτικούς» στόχους, ωστόσο ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι αναχαίτισε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τα ύδατα κοντά στην πόλη-λιμάνι.

Mε πληροφορίες από AFP, AP

Άντονι ΜπλίνκενΗΠΑΙσραήλρουκέταΤελ ΑβίβΧεζμπολάχ