Γαλλία - Υπόθεση Πελικό: Οργή για το σκίτσο του Charlie Hebdo για τη Ζιζέλ Πελικό

Το αισχρό σκίτσο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo με πρωταγωνίστρια τη Ζιζέλ Πελικό όπως ήταν φυσικό προκάλεσε οργή στη γαλλική κοινή γνώμη.

Αποτροπιασμό και αηδία προκάλεσε το σκίτσο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες, προκαλώντας αποτροπιασμό στους χρήστες του διαδικτύου, καθώς απεικονίζει τους ομαδικούς βιασμούς της Πελικό με απαράδεκτο τρόπο.

Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου δήλωσαν αηδιασμένοι από το σκίτσο.

Το σκίτσο του Felix δείχνει την Πελικό ξαπλωμένη στο κρεβάτι να κλαίει και αρκετούς άνδρες να περιμένουν γυμνοί σε σειρά ενώ στην απέναντι πλευρά βρίσκεται ο επίσης γυμνός ο σύζυγός της και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των βιασμών της, Ντομινίκ Πελικό ο οποίος κρατά στο χέρι του μία κάμερα!

Η γυναίκα που συγκλόνισε τον πλανήτη με τα δεινά που υπέστη από τον ίδιο της τον σύζυγο να γίνεται βορά στα όρνια του δήθεν σατιρικού περιοδικού.

«Μία ταινία του Ντομινίκ Πελικό» γράφει η λεζάντα.

Οι αντιδράσεις

Τα σχόλια κάτω από το σκίτσο είναι γεμάτα οργή και αγανάκτηση. «Κανένα μήνυμα, κανένας προβληματισμός, καμία συνάφεια. Μόνο ελεύθερη, βρώμικη πρόκληση» αναφέρει ένα σχόλιο.

«Είναι η σάτιρα ικανή να αμφισβητήσει τον εαυτό της και να έχει χάσει εντελώς το στόχο της; Αυτό το σχέδιο δεν απελευθερώνει ούτε βοηθάει κανέναν. […] Αυτή η σάτιρα πληγώνει αυτούς που έχουν ήδη πληγωθεί παρά ενοχλεί» αναφέρει άλλο.

«Προσθέτετε βία στη βία που υφίστανται χιλιάδες γυναίκες και έμφυλες μειονότητες» σχολιάζει άλλος χρήστης στο Instagram.

«Πώς είναι δυνατόν αυτού του είδους οι αναρτήσεις να παραμένουν δημόσιες, αυτός ο λογαριασμός να παραμένει ενεργός. Αναποδογυρισμένος κόσμος».

βιασμόςΓαλλίαΔικαιοσύνηΖΙΖΕΛ ΠΕΛΙΚΟΜΜΕΥπόθεση Πελικό