ΒΒC: Ο ιδιοκτήτης των Harrods κατηγορείται για τους βιασμούς πέντε γυναικών

Για βιασμό κατηγορούν πέντε γυναίκες τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ.

Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του, ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ το πρώην αφεντικό των Harrods, κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς από το προσωπικό που εργαζόταν στο διάσημο πολυκατάστημά του στο Λονδίνο.

Το BBC αναφέρει ότι έχει μαρτυρίες από περισσότερες από 20 γυναίκες, πρώην υπαλλήλους, που λένε ότι ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών, τους επιτέθηκε σεξουαλικά και τις βίασε.

Το ντοκιμαντέρ και podcast «Al-Fayed: Predator at Harrods» συγκέντρωσε στοιχεία που μιλούν και για συγκάλυψη των καταγγελιών.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του Harrods δήλωσαν «εντελώς τρομοκρατημένοι» από τους ισχυρισμούς και ζητούν ειλικρινή συγγνώμη από τα θύματα.

Τα περιστατικά της σεξουαλικής κακοποίησης σημειώθηκαν σε Λονδίνο, Παρίσι, Σαν Τροπέ και Άμπου Ντάμπι.

«Έδειξα ότι δεν ήθελα να συμβεί αυτό. Δεν έδωσα συγκατάθεση. Ήθελα απλώς να τελειώσει» λέει μια από τις γυναίκες, η οποία λέει ότι ο Αλ Φαγέντ τη βίασε στο διαμέρισμά του στο Park Lane.

Μια άλλη γυναίκα λέει ότι ήταν έφηβη όταν τη βίασε.

«Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ ήταν ένα τέρας, ένα σεξουαλικό αρπακτικό χωρίς καμία απολύτως ηθική πυξίδα» λέει, προσθέτοντας ότι όλο το προσωπικό των Harrods ήταν τα «παιχνίδια» του.

«Ήμασταν όλοι πολύ φοβισμένοι. Καλλιέργησε τον φόβο. Αν έλεγε “πήδα” οι υπάλληλοι θα ρωτούσαν “πόσο ψηλά;”».

Ο Αλ Φαγέντ είχε αντιμετωπίσει ανάλογες καταγγελίες σεξουαλικής επίθεσης και όσο ήταν ζωντανός. Το BBC πιστεύει ότι περισσότερες γυναίκες μπορεί να έχουν δεχτεί επίθεση.

HarrodsΒρετανίαΜΟΧΑΜΕΝΤ ΑΛ ΦΑΓΕΝΤσεξουαλική παρενόχληση