Γαλλία: Σοκ με την κατάθεση της γυναίκας που έπεσε θύμα του Ντομινίκ Πελικό

Παραγματικά ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης του 71χρονου Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία που στρατολογούσε επί μία δεκαετία δεκάδες αγνώστους για να βιάσουν μέσα στο ίδιο της το σπίτι τη ναρκωμένη σύζυγό του, Ζιζέλ Πελικό.

Την Τετάρτη (11.09.2024), το ποινικό δικαστήριο της Vaucluse στην πόλη Αβινιόν εξέτασε την υπόθεση του Ζαν Πιερ Μ. (όπως αναφέρεται στα γαλλικά ΜΜΕ) του μοναδικού από τους 51 κατηγορούμενους στη δίκη για τους βιασμούς στο χωριό Μαζάν, ο οποίος διώκεται όχι για τον βιασμό της συζύγου του βασικού κατηγορουμένου, αλλά για τον βιασμό της δικής του συζύγου.

Πρόκειται για την περίπτωση ενός κατηγορούμενου, από τους συνολικά 52, ο οποίος φέρεται να ήταν μιμητής του Πελικό δηλαδή χρησιμοποίησε τα ίδια ηρεμιστικά για να ναρκώσει τη δική του σύζυγο και στη συνέχεια να την βιάσει τόσο ο ίδιος όσο και ο Ντομινίκ Πελικό.

Ο Ζαν Πιερ έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες, ενώ οι βιασμοί της συζύγου του καταγγέλλεται ότι συνέβησαν 12 φορές μεταξύ 2015 και 2020.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός κατηγρούμενος για την υπόθεση των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ Πελικό δεν έχει καταθέσει καθώς νοσηλεύεται λόγω ασθένειας και δεν θα είναι σε θέση να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει πριν την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ιατρική πραγματογνωμοσύνη η κατάσταση της υγείας του Πελικό έχει επιδεινωθεί.

Με πληροφορίες από AFP, AP

βιασμόςΓαλλίαΝτομινίκ Πελικόσεξουαλική κακοποίησηΥπόθεση Πελικό