Μέγκαν Μαρκλ: Το μυστικό αποκαλύφθηκε - Γιατί δε «σεβάστηκε» την επιθυμία της Νταϊάνα

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα φόρεσε την εμβληματική Τιάρα Σπένσερ την ημέρα του γάμου της το 1981- Ωστόσο, ούτε η Κέιτ Μίντλετον ούτε η Μέγκαν Μαρκλ έχουν φορέσει ποτέ το υπέροχο κόσμημα.

Η Τιάρα Σπένσερ ανήκει στην οικογένεια της μητέρας της Νταϊάνα. Είναι στην οικογένεια Σπένσερ για περίπου έναν αιώνα. Ο πατέρας της Νταϊάνα, Τζον Σπένσερ, το κληρονόμησε και τώρα το κατέχει ο αδερφός της, Τσαρλς Σπένσερ, ο 9ος κόμης Σπένσερ.

Η Νταϊάνα είχε γράψει μια «επιστολή ευχών» πριν από το θάνατό της που χώρισε τη συλλογή κοσμημάτων της. Η επιστολή ανέφερε, “Θα ήθελα να διαθέσετε όλα τα κοσμήματά μου…να τα κρατούν οι γιοι μου, ώστε οι γυναίκες τους, εν ευθέτω χρόνω, να τα έχουν ή να τα χρησιμοποιήσουν. Αφήνω την ακριβή κατανομή των κοσμημάτων στη δική σας διακριτικότητα.” Ωστόσο, η Τιάρα Σπένσερ δεν ήταν μέρος της προσωπικής συλλογής της Νταϊάνα και παρέμεινε στην οικογένεια Σπένσερ.

Η Lauren Kiehna του The Court Jeweler εξήγησε: «Όσο ήταν πριγκίπισσα της Ουαλίας, η Νταϊάνα συχνά δανειζόταν την τιάρα από τον πατέρα της και τον αδερφό της [Τσαρλς Σπένσερ, ο 9ος κόμης Σπένσερ], ο οποίος την κατέχει ακόμα τώρα». Το μέλλον της τιάρας είναι ήδη προγραμματισμένο. Η Kiehna εξήγησε, “Τελικά, θα περάσει μαζί με την υπόλοιπη οικογενειακή περιουσία στον γιο του Earl Spencer, Viscount Althorp”, σύμφωνα με το Marie Claire.

Ως εκ τούτου, η Μίντλετον και η Μαρκλ δεν το έχουν φορέσει ποτέ και μπορούν να το κάνουν μόνο εάν ο Earl Spencer επιλέξει να τους το δανείσει. Η Μίντλετον και η Μαρκλ φορούσαν βασιλικές τιάρες τις μέρες του γάμου τους αλλά από τη συλλογή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Το συγκρότημα διαμαντιών του 1932 της Queen Mary ήταν η επιλογή για τη Markle, ενώ η Middleton πήγε για την Cartier Halo Tiara που παρήγγειλε ο George VI το 1936. Η Τιάρα Σπένσερ έχει τεράστια συναισθηματική αξία. Τη φόρεσαν και οι δύο αδερφές της Νταϊάνα, Τζέιν και Σάρα, στους γάμους τους. Το 2018, η ανιψιά της Diana, Celia McCorquodale, τη φόρεσε επίσης στη μεγάλη της μέρα.

Παρόλο που δεν φοράνε την τιάρα, η Μίντλετον και η Μαρκλ συχνά τιμούν την Νταϊάνα μέσα από τα άλλα κοσμήματα της αείμνηστης πριγκίπισσας. Η Μίντλετον φοράει το δαχτυλίδι αρραβώνων από ζαφείρι της Νταϊάνα, ενώ το δαχτυλίδι αρραβώνων της Μαρκλ περιλαμβάνει δύο διαμάντια από τη συλλογή της Νταϊάνα.

Ο πρίγκιπας Χάρι σχεδίασε μόνος του το δαχτυλίδι. Η Τιάρα Σπένσερ δεν είναι απλώς συναισθηματική – είναι επίσης πολύτιμη. Ο ειδικός στα διαμάντια, Max Stone, από την Stephen Stone Jewelers αξιολόγησε την αξία του. “Με βάση την τιμή πώλησης μιας παρόμοιας οικογενειακής τιάρας Spencer, θα υπολόγιζα ότι αυτό το κομμάτι αξίζει περίπου 400.000 £. Με την απίστευτη λεπτομέρειά του και τα υψηλής ποιότητας διαμάντια, για να μην αναφέρουμε τη δημοτικότητά του, αυτό είναι αναμφίβολα πολύτιμο οικογενειακό κειμήλιο.”

Μέγκαν Μαρκλ