Γαλλία: Σπαρακτική κατάθεση από την Ζιζέλ Πελικό - Oροθετικός ένας από τους βιαστές, τι αποκάλυψε για το σύζυγό της

Με την κατάθεση της Ζιζέλ Πελικό συνεχίζεται σήμερα (5/9) η δίκη που έχει σοκάρει όχι μόνο τη Γαλλία, όπου διαπράχθηκαν τα εγκλήματά του 71χρονου Ντομινίκ Πελικό, αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ζιζέλ Πελικό ξεκίνησε την κατάθεσή της από την ημέρα που έμαθε την τραγική αλήθεια, ότι επί εννέα ολόκληρα χρόνια ο άντρας της Ντομινίκ Πελικό τη νάρκωνε για να τη βιάζει εκείνος αλλά και άγνωστοι τους οποίους προσκαλούσε σπίτι τους στη Γαλλία εν αγνοία της.

Η αφήγηση της Ζιζέλ Πελικό ξεκίνησε από τις 2 Νοεμβρίου 2020, όταν κλήθηκε μαζί με τον σύζυγό της στο αστυνομικό τμήμα του Carpentras. Νόμιζε ότι επρόκειτο για μια «τυπική διαδικασία». Δεν είχε καμία αμφιβολία για τον σύζυγό της: «Οι ζωές μας δεν ήταν διαφανείς εδώ και 50 χρόνια, αλλά ήμασταν πάντα μαζί. Οικονομικά προβλήματα, προβλήματα σχέσεων, προβλήματα υγείας, πάντα στήριζα τον σύζυγό μου».

Η Ζιζέλ κλήθηκε χωριστά από τον σύζυγό της στο αστυνομικό τμήμα. Η συνέντευξη διήρκεσε μία ώρα και 15 λεπτά και οι ερωτήσεις έρχονταν η μία μετά την άλλη: «Ο τρόπος με τον οποίο πήγαινε η συνέντευξη, δεν καταλάβαινα…», είπε. Ο αστυνομικός της ζήτησε να περιγράψει τον σύζυγό της. Εκείνη περιγράφει έναν άνδρα «στοργικό, ωραίο τύπο».

Ο αστυνομικός σταμάτησε την ανάκριση. Ήταν έτοιμος να της κάνει μια μεγάλη αποκάλυψη. Λέει: «Θα σας δείξω πράγματα που δεν θα σας ευχαριστήσουν. Εκείνη κουνάει το κεφάλι της: «Με τρομάζετε!» Στο δικαστήριο, προσθέτει: «Δεν είχα την παραμικρή ιδέα του τι πρόκειται να μου δείξει».

Η Ζιζέλ Πελικό συνέχισε λέγοντας ότι έχει παρακολουθήσει όλα τα βίντεο που τράβηξε ο σύζυγός της. «Δεν είναι σκηνές σεξ, είναι σκηνές βιασμού, υπάρχουν δύο ή τρεις από αυτούς πάνω μου. Είμαι αναίσθητη. Ποτέ δεν έχω κάνει τρίο ούτε swinging».

Το θύμα πρόσθεσε: «Θυσιάστηκα στο βωμό της ακολασίας (…) Όταν βλέπεις αυτή τη γυναίκα, ναρκωμένη, κακοποιημένη, νεκρή σε ένα κρεβάτι, φυσικά το σώμα δεν είναι κρύο, είναι ζεστό, αλλά είμαι σαν νεκρή». «Αυτοί οι άνδρες με κακοποιούν, με εκμεταλλεύονται».

«Δεν είμαι καθόλου συνεργός, ποτέ δεν προσποιήθηκα ότι κοιμάμαι» ξεκαθάρισε στη συνέχεια η γυναίκα που μιλάει για πρώτη φορά για όσα τραγικά πέρασε από το 2011 έως το 2020 λόγω της διαστροφής του συζύγου της.

Ο πρόεδρος ρώτησε την Ζιζέλ Πελικό αν θα μπορούσε να είναι «συνεργός» του πρώην συζύγου της. «Δεν είμαι καμία συνεργός, ποτέ δεν προσποιήθηκα ότι κοιμάμαι, ποτέ τίποτα. Μπορώ να το ορκιστώ αν χρειαστεί», λέει η Ζιζέλ Πελιζό.

Οροθετικός ένας εκ των βιαστών

Οι λεπτομέρειες αυτής της φρικτής υπόθεσης προκαλούν ανατριχίλα, ωστόσο πολλές από αυτές έχουν ήδη αποκαλυφθεί από την κόρη του ζευγαριού, Καρολίν Νταριάν, σε ένα βιβλίο που έγραψε το 2022 με τίτλο «Και σταμάτησα να σε λέω πατέρα».

Στις 176 σελίδες του βιβλίου αυτού η Νταριάν (λογοτεχνικό ψευδώνυμο) περιγράφει τις φρικτές συνέπειες που είχε η κρυφή «εκστρατεία κακοποίησης» του πατέρα της στην ψυχική και σωματική υγεία της μητέρας της προτού αποκαλυφθούν τα αποτρόπαια εγκλήματά του τον Νοέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η κόρη της Ζιζέλ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο πατέρας της έντυνε τη μητέρα της σαν «φθηνή ιερόδουλη» και απαγόρευε σε πολλούς από τους άνδρες που προσκαλούσε για να την κακοποιήσουν να φορούν προφυλακτικό, παρόλο που ένας από αυτούς είχε βρεθεί θετικός στον ιό HIV.

«Οι βιαστές υπάκουαν στους κανόνες του συζύγου»

Οι άνδρες που προσκαλούνταν στο σπίτι του ζευγαριού στην Προβηγκία «δεν μπορούσαν να μιλήσουν δυνατά, έπρεπε να βγάλουν τα ρούχα τους στην κουζίνα, δεν μπορούσαν να φορούν άρωμα ή να μυρίζουν καπνό», ανέφεραν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Μερικές φορές έπρεπε να περιμένουν έως και μιάμιση ώρα σε ένα κοντινό πάρκινγκ για να δράσει πλήρως το υπνωτικό και που χρησιμοποιούσε ο σύζυγός για να νακρώσει τη γυναίκα του πριν από τους βιασμούς,

Ο Πελικό βιντεοσκόπησε τους υποτιθέμενους βιασμούς, κι έτσι η αστυνομία μπόρεσε να εντοπίσει – σε διάστημα δύο ετών – την πλειοψηφία των 72 υπόπτων ηλικίας 22 έως 70 ετών, που αναζητούσαν.

Τι λένε οι 51 κατηγορούμενοι

Οι 51 κατηγορούμενοι άνδρες από την πλευρά τους επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες για την υπόθεση. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι νόμιζαν πως είχαν τη συγκατάθεση του συζύγου και επομένως δε θεώρησαν ότι διαπράττουν βιασμό, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι πίστευαν πως η γυναίκα είχε συναινέσει στη νάρκωσή της ως μέρος μιας σεξουαλικής φαντασίωσης. Ωστόσο, η γυναίκα δεν είχε καμία ανάμνηση από τους βιασμούς και θα δει για πρώτη φορά τις βιντεοσκοπήσεις των επιθέσεων στο δικαστήριο.

Οι κατηγορούμενοι βιαστές είναι ηλικίας από 26 έως 72 ετών. Κάποιοι είναι ελεύθεροι, άλλοι παντρεμένοι ή χωρισμένοι και κάποιοι οικογενειάρχες.

Η υπεράσπισή τους ισχυρίζεται πως οι ίδιοι θεωρούσαν πως βοήθησαν ένα σεξουαλικά ελευθεριακό ζευγάρι να ζήσει τις φαντασιώσεις του και οι δικηγόροι τους ισχυρίζονται ότι οι κατηγορούμενοι παρασύρθηκαν σε μια παγίδα και δεν γνώριζαν ότι η Ζιζέλ δεν συμμετείχε με τη θέλησή της.

Με πληροφορίες από France24, AFP

ΑβινιόνβιασμόςΓαλλίαΖΙΖΕΛ ΠΕΛΙΚΟΥπόθεση Πελικό