Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο – Πέθανε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε ο Σουηδός προπονητής ποδοσφαίρου Σβεν Γκόραν Έρικσον, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Έρικσον είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη με το αποχαιρετιστήριο βίντεο που ανάρτησε πριν από λίγες ημέρες. Τότε είχε πει τα εξής:

«Είχα μια καλή ζωή, ναι. Νομίζω ότι όλοι φοβόμαστε τη μέρα που θα τελειώσει η ζωή, όταν θα πεθάνουμε. Αλλά η ζωή έχει να κάνει και με τον θάνατο. Πρέπει να μάθεις να τον αποδέχεσαι για αυτό που είναι.

Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος, ο κόσμος θα πει ”Ναι, ήταν καλός άνθρωπος”, αλλά δεν θα το πουν όλοι αυτό. Ελπίζω ότι θα με θυμάστε ως έναν θετικό τύπο, που προσπαθούσε να κάνει ό, τι μπορούσε. Μην λυπάστε. Χαμογελάστε.

Σας ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες, το κοινό. Ήταν όλα φανταστικά. Φροντίστε τον εαυτό σας, φροντίστε τη ζωή σας και ζήστε την. Αντίο!».

O Έρικσον κέρδισε 18 τρόπαια με συλλόγους της Ιταλίας, Σουηδίας και Πορτογαλίας, εμε κορωνίδα το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ του 1982 με τη Γκέτεμποργκ και το Κυπελλούχων του 1999 με τη Λάτσιο. Επίσης εργάστηκε στις εθνικές ομάδες της Αγγλίας, του Μεξικού, των Φιλιππίνων και της Ακτής Ελεφαντοστού. Τα τελευταία 5 χρόνια της καριέρας του (2012-8) δούλεψε στην Κίνα, ενώ νωρίτερα πέρασε και από τη Μάντσεστερ Σίτι.

καρκίνοςποδόσφαιροΣβεν Γκόραν Έρικσον