Διασώστες φροντίζουν ορφανά πούμα στο Περού

Η Εθνική Υπηρεσία Δασών και Άγριας Ζωής του Περού (SERFOR) διέσωσε δύο μικρά πούμα (Puma concolor) που βρέθηκαν από αγρότες στο Απουριμάκ, ανέφερε η αρχή για την άγρια ζωή σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της περουβιανής κυβέρνησης την Πέμπτη (23 Αυγούστου).

Οι αγρότες δήλωσαν ότι τα πούμα βρέθηκαν από έναν ανήλικο βοσκό νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, τα άφησαν όμως στο σημείο με την ελπίδα ότι η μητέρα τους θα επέστρεφε. Την επόμενη ημέρα τα πούμα εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο σημείο ενώ η κατάσταση της υγείας τους επιδεινωνόταν, με αποτέλεσμα να κληθούν οι αρμόδιες αρχές.

Η SERFOR βρήκε τα κουτάβια με σημάδια αφυδάτωσης, υποσιτισμού, ελαφριάς υπασβεστιαιμίας, διάρροιας και εμετού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο άγριας ζωής της SERFOR, Manuel Torbisco Vivanco, υπάρχει πιθανότητα η μητέρα να πέθανε εξαιτίας ανθρωπογενούς αιτίας στην περιοχή, όπως δασικές πυρκαγιές, παράνομη εξόρυξη ή παράνομο κυνήγι.

Τα μικρά, ηλικίας 6 έως 7 εβδομάδων, μεταφέρθηκαν στην κτηνιατρική σχολή ενός τοπικού πανεπιστημίου, όπου λαμβάνουν εξειδικευμένη φροντίδα και έχουν παρουσιάσει αξιοσημείωτη βελτίωση της υγείας τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters

SERFORδιάσωσηΠερούπούμα