O Ρόμπερτ Κένεντι αποσύρεται από την κούρσα για πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αναμένεται να τερματίσει την ανεξάρτητη προεκλογική εκστρατεία του για την προεδρία των ΗΠΑ εντός της εβδομάδας και το πιθανότερο, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, είναι να στηρίξει δημόσια την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο «RFK Jr.» πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας ως δικηγόρος ειδικευμένος στο περιβαλλοντικό δίκαιο, αλλά συγκέντρωσε τα φώτα τις δημοσιότητας ως αντιεμβολιαστής που προωθούσε θεωρίες συνωμοσίας. Διεκδίκησε το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, μπαίνοντας στην κούρσα τον Απρίλιο του 2023, αλλά παραιτήθηκε πριν από την ψηφοφορία και παρουσίαζε την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του ως εναλλακτική σ’ αυτές του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν.


Την ανεξάρτητη υποψηφιότητα κατέκριναν τα αδέρφια του -Κέρι Κένεντι, Ρόρι Κένεντι και Τζόζεφ Κένεντι ΙΙ- αναφέροντας σε κοινή δήλωση ότι «ο Μπόμπι μπορεί να έχει το ίδιο όνομα με τον πατέρα μας, αλλά δεν συμμερίζεται τις ίδιες αξίες, το όραμα και την κρίση του», δίνοντας στη συνέχεια τη στήριξή τους στον Τζο Μπάιντεν.

Ο απόγονος μιας από τις πιο ιστορικές οικογένειες των Δημοκρατικών των ΗΠΑ συγκέντρωνε σταθερά γύρω στο 10% κατά το μεγαλύτερο μέρος της εκστρατείας του, με τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά σε ορισμένες πολιτείες. Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς τα χρήματα της εκστρατείας του εξαντλήθηκαν, η επίδοση του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στις δημοσκοπήσεις έπεσε στο 5% περίπου.

Με πληροφορίες από ΑΒC

Nτόναλντ ΤραμπΔημοκρατικοίΗΠΑπροεδρικές εκλογέςΡόμπερτ Κένεντι