Ναυάγιο στο Παλέρμο: Nεότερα στοιχεία- Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη βύθιση

Συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή του Πορτιτσέλο της Σικελίας, λίγα χιλιόμετρα από το Παλέρμο, όπου το κότερο Bayesian βρίσκεται βυθισμένο σε βάθος 55 μέτρων.

Οι αγνοούμενοι παραμένουν έξι και οι έρευνες για την ανεύρεσή τους συνεχίζονται πυρετωδώς στην επιφάνεια αλλά και στο βυθό. Όμως οι ώρες περνούν και οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι επιβάτες λιγοστεύουν.

Χθες το απόγευμα, οι δύτες κατάφεραν να ανοίξουν ένα πέρασμα στο κύτος του ιστιοφόρου, παρακάμπτοντας έτσι αντικείμενα και έπιπλα που εμποδίζουν την είσοδο στους στενούς χώρους στο εσωτερικό του.

Οι συνθήκες είναι δυσμενείς: μεγάλο βάθος, σκοτάδι και ένα άθικτο σκάφος πεσμένο στο πλάι, με αποτέλεσμα η κάθε κατάδυση των εξειδικευμένων σπηλαιοδυτών να διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Πέρα από τις έρευνες για τους αγνοουμένους, η εισαγγελία του Τέρμινι Ιμερέσε άνοιξε δικαστική έρευνα για το περιστατικό, εφόσον ύστερα από αυτοψία με δύτες και ρομπότ, φαίνεται πως το κατάρτι του ιστιοφόρου δεν έσπασε, γεγονός που διαψεύδει το πρώτο σενάριο της υπόθεσης, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Μάλιστα, στο σημείο έσπευσε και ο πρέσβης του Αγγλίας στην Ιταλία, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Άγγλοι επιθεωρητές έφτασαν για σημαντικούς ελέγχους». Γι’ αυτό το λόγο τα σενάρια ποικίλουν και απλώνεται ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από το ναυάγιο.

Με πληροφορίες από ABC

ναυάγιοΠαλέρμοΣικελία