Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας δεν θα παραστεί στην τελετή λήξης

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσιολάκου έγραψε πως θα μποϊκοτάρει την τελετή λήξης των Αγώνων του Παρισιού, διαμαρτυρόμενος για την «αδικία» σε βάρος αθλήτριας της χώρας του, η οποία την ώρα που ήδη πανηγύριζε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, ενημερώθηκε ότι το χάνει.

Η Άννα Μπαρμπόσου έπλεε ήδη σε πελάγη ολυμπιακής ευτυχίας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των αθλητριών στις ασκήσεις εδάφους, τη Δευτέρα, όταν οι υπεύθυνοι της αμερικανικής ομάδας έκαναν ένσταση προς τους κριτές για τη βαθμολογία της αθλήτριάς τους Τζόρνταν Τσάιλς.

Η ένσταση απέδωσε στην Τσάιλς έναν βαθμό ακόμα που ήταν όμως αρκετός για να ξεπεράσει την Μπαρμπόσου και να την αφήσει έξω από το βάθρο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nadia Comaneci (@comaneci10)

Η αντίδραση Τσιολάκου

«Αποφάσισα να μην παραβρεθώ στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, μετά τη σκανδαλώδη κατάσταση που επικράτησε στη γυμναστική, όπου οι αθλήτριές μας αντιμετωπίστηκαν με απολύτως άδικο τρόπο», έγραψε ο Τσιολάκου στο facebook, …το να αφαιρέσεις ένα μετάλλιο που είχε κερδίσει έντιμα από μια αθλήτρια για μια προσφυγή είναι απαράδεκτο!».

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα αποδώσει τιμές στην Μπαρμπόζου και στη συναθλήτριά της Σαμπρίνα Μανέκα Βοϊνέα η οποία τερμάτισε 5ην σαν να ήταν Ολυμπιονίκες. «Έχετε μαζί σας ένα ολόκληρο έθνος για το οποίο η προσπάθεια και τα δάκρυά σας είναι πιο πολύτιμα από οποιοδήποτε άλλο μετάλλιο», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από Euronews, Eurosport

γυμναστικήΟλυμπιακοί Αγώνες 2024ΡουμανίαΧάλκινο Μετάλλιο