Σειρά επιθέσεων με drones εναντίον του Ισραήλ εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ

Ξεκίνησε όπως όλα δείχνουν ο νέος γύρος πολεμικής αντιπαράθεσης στη Μέση Ανατολή, καθώς νωρίτερα η σιιτική λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατά στρατιωτικών στόχων σήμερα, Τρίτη 06/08 στο βόρειο Ισραήλ.

Πηγή από την οργάνωση δήλωσε στο Reuters ότι δεν πρόκειται για αντίποινα στη δολοφονία του από το Ισραήλ του διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα.

Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ είπε ότι εκτόξευσε μια σειρά από μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο αρχηγείο της ισραηλινής ταξιαρχίας Golani, μιας ταξιαρχίας πεζικού και το αρχηγείο της μονάδας Egoz, μιας επίλεκτης μονάδας καταδρομέων, που βρίσκεται στους στρατώνες Shraga κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.

 

Οι επιθέσεις «χτύπησαν με ακρίβεια τους στόχους τους και είχαν απώλειες», είπε η οργάνωση, προσθέτοντας ότι η απάντησή της για τη δολοφονία του Σουκρ «δεν έχει έρθει ακόμη».

Η Χεζμπολάχ έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση για τον θάνατό του, δημιουργώντας ανησυχίες ότι μια μεγάλη κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε μια ολοκληρωτική σύγκρουση στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του Λιβάνου προσπαθεί να αποτρέψει μια απάντηση της Χεζμπολάχ προς το Ισραήλ που θα μπορούσε να ξεκινήσει έναν ευρύτερο πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο Λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ σε συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Τέσσερις νεκροί από ισραηλινό χτύπημα

Εν τω μεταξύ, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινό πλήγμα σε κατοικία στην πόλη Μαϊφαντούν στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με πηγές από τις ιατρικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ασφαλείας. Η πηγή από τον τομέα της ασφάλειας δήλωσε ότι και οι τέσσερις νεκροί ήταν άνδρες.

Ενώ οι περισσότερες ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού έχουν περιοριστεί στη μεθόριο, η Μαϊφαντούν βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων βορείως των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ.

Με πληροφορίες από CNN-News18

ΙράνΙσμαήλ ΧανίγιαΙσραήλΛίβανοςΜέση ΑνατολήΧεζμπολάχ