Μπαγκλαντές: H πρωθυπουργός εγκατέλειψε τη χώρα με στρατιωτικό ελικόπτερο

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Μπαγκλαντές,καθώς σύμφωνα με διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα παραιτήθηκε.

Μάλιστα, η Σέιχ Χασίνα επιβιβάσθηκε σε στρατιωτικό ελικόπτερο με προορισμό την Ινδία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Prothom Alo Daily.

Παράλληλα, χιλιάδες διαδηλωτές επέδραμαν κατά της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάκα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση.


Νωρίτερα ένας από τους συμβούλους της μιλώντας στο AFP ανέφερε πως η παραίτηση της πρωθυπουργού αποτελεί «ενδεχόμενο» έναν μήνα μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κατά τις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 300 διαδηλωτές.

Την ίδια στιγμή,ο αρχηγός του στρατού του Μπανγκλαντές, που αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα σε λίγο, συνομιλεί με εξωστρατιωτικούς παράγοντες για την κατάσταση στην χώρα, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος.

Ο γιος της πρωθυπουργού από την πλευρά του απηύθυνε έκκληση στις δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές να εμποδίσουν οποιαδήποτε κατάληψη της εξουσίας.

«Υποχρέωσή σας είναι να εγγυηθείτε την ασφάλεια του λαού και της χώρας μας, καθώς και την προστασία του Συντάγματος», δηλώνει σε ανάρτησή του στο Facebook απευθυνόμενος στις δυνάμεις ασφαλείας ο πολιτικός και επιχειρηματίας με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουν σε μη εκλεγμένη κυβέρνηση να αναλάβει την εξουσία ούτε για ένα λεπτό».

Με πληροφορίες από TOI, France24

ΔιαδηλώσειςΜπαγκλαντέςπρωθυπουργόςσυγκρούσεις