Κάμαλα Χάρις: Θέμα ωρών η ανακοίνωση του υποψήφιου αντιπροέδρου

Εντός των επομένων ωρών η νυν Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Κάμαλα Χάρις, αναμένεται να ανακοινώσει το όνομα του υποψηφίου αντιπροέδρου της στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Η Κάμαλα Χάρις θα κάνει γνωστό το όνομα του υποψήφιου αντιπροέδρου προτού εμφανιστούν μαζί, για πρώτη φορά, σε προεκλογική εκδήλωση αύριο Τρίτη το βράδυ στη Φιλαδέλφεια. Το δίδυμο των Δημοκρατικών αναμένεται κατόπιν να επισκεφθεί, ως το Σάββατο, άλλες έξι πολιτείες, στις οποίες εκτιμάται πως θα κριθούν οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η επιλογή υποψήφιου αντιπροέδρου χαρακτηρίζεται στρατηγική για τη νυν αντιπρόεδρο, που είναι αναγκασμένη να αποφασίσει πάρα πολύ γρήγορα, μετά την εκκωφαντική ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν πως τερματίζει την εκστρατεία για την επανεκλογή του πριν από δύο εβδομάδες. Αυτή η διαδικασία επιλογής είθισται γενικά να διαρκεί μήνες.

Ανάμεσα στα ονόματα που «ακούγονται» περισσότερο είναι αυτό του Τζος Σαπίρο, κυβερνήτη πολιτείας-κλειδιού, της Πενσιλβάνιας, επαγγελματία της πολιτικής, 51 ετών. Στον κατάλογο φιγουράρει επίσης ο Μαρκ Κέλι, άλλοτε αστροναύτης, νυν γερουσιαστής της Αριζόνας.

Με πληροφορίες από NBC, CNN

αντιπρόεδροςΔημοκρατικοίΗΠΑΚάμαλα Χάριςπροεδρικές εκλογές