Σάλος στη Βρετανία με σοκαριστικό βίντεο - Αστυνομικός κλωτσάει συλληφθέντα στο κεφάλι

Θύελλα αντιδράσεων με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έχει προκαλέσει ένα βίντεο στη Βρετανία, το οποίο δείχνει έναν αξιωματικό της αστυνομίας να κλωτσάει στο κεφάλι έναν άνδρα κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

Ειδικότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανέθεσε τη διερεύνηση του περιστατικού σε έναν ανεξάρτητο εποπτικό φορέα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που τράβηξε ένας αυτόπτης μάρτυρας και το οποίο ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκέντρωσε πολλά επικριτικά σχόλια.

Στο βίντεο φαίνεται ένα χαοτικό σκηνικό στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου όπου πολλοί ένοπλοι αστυνομικοί με tasers συλλαμβάνουν δύο υπόπτους.

Ένας άνδρας πεσμένος μπρούμυτα δέχεται κλωτσιές στο κεφάλι από αστυνομικό, ενώ ο δεύτερος συλληφθείς δέχεται χτύπημα στο κεφάλι από άλλον αστυνομικό.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός

Ανακοίνωση της αστυνομίας του Μάντσεστερ αναφέρει ότι το βίντεο δείχνει «ένα πραγματικά σοκαριστικό περιστατικό και οι πολίτες δικαίως ανησύχησαν έντονα. Η χρήση τέτοιας βίας στη διάρκεια σύλληψης είναι σπάνιο περιστατικό και κάτι που αντιλαμβανόμαστε ότι εγείρει ανησυχία».

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε πληροφορίες για μια επίθεση και στη διάρκεια της επιχείρησης τρεις αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ανάμεσά τους και μια γυναίκα αστυνομικός που υπέστη κάταγμα στη μύτη.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για επίθεση εις βάρος ενός εργαζόμενου σε υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και παρακώλυση του έργου της αστυνομίας.

Η αστυνομία έθεσε σήμερα σε διαθεσιμότητα έναν από τους αξιωματικούς που ενεπλάκησαν στο βίαιο περιστατικό, ενώ αρχικά τον είχε απλά απαλλάξει από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το περιστατικό προκάλεσε διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα γειτονικής πόλης.

Ενα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο έδειξε τουλάχιστον 100 ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα και να φωνάζουν «Ντροπή!».

Η αστυνομία, η οποία δεν έχει επιβεβαιώσει λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα των συλληφθέντων στο αεροδρόμιο, ανακοίνωσε ότι η διαμαρτυρία έληξε ειρηνικά χωρίς να σημειωθούν έκτροπα.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Με πληροφορίες από SkyNews, Independent

αστυνομική βίαΒρετανία