Βόρεια Κορέα: Έστειλε ξανά μπαλόνια με σκουπίδια - Τώρα κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Νότιας Κορέας

«Ξαναχτυπά» η Βόρεια Κορέα και στέλνει μπαλόνια γεμάτα σκουπίδια, τα οποία αυτή τη φορά έπεσαν κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Νότιας Κορέας.

Τα σκουπίδια που μετέφεραν τα μπαλόνια, εντοπίστηκαν στην περιοχή γύρω από το κυβερνητικό συγκρότημα στην περιοχή Γιονγκσάν, ωστόσο το περιεχόμενο τους δεν περιελάμβανε παράγοντες μόλυνσης ή άλλους κινδύνους, ενώ δεν είναι γνωστό αν ο πρόεδρος της χώρας βρισκόταν σήμερα στο κυβερνητικό συγκρότημα.

Σημειώνεται πως η Βόρεια Κορέα είχε στείλει άλλη μια παρτίδα μπαλονιών γεμάτων σκουπίδια νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τον στρατό της Νότιας Κορέας.

Υπενθυμίζεται πως από τον Μάιο, η Βόρεια Κορέα στέλνει σποραδικά εκατοντάδες μπαλόνια που περιέχουν διάφορα σκουπίδια, με αποτέλεσμα ο στρατός της Νότιας Κορέας να ξαναρχίσει τις μεταδόσεις μηνυμάτων από μεγάφωνα με στόχο τον Βορρά. Τα μπαλόνια έχουν προκαλέσει επίσης ευρύτερα προβλήματα, καθώς τον περασμένο μήνα διέκοψαν για λίγο τη λειτουργία του Ίντσεον, του πέμπτου πιο πολυσύχναστου διεθνούς αεροδρομίου στον κόσμο και σημαντικού μεταφορικού κόμβου.

Η Βόρεια Κορέα έχει πει πως ανταποδίδει μια συνεχιζόμενη εκστρατεία προπαγάνδας από Βορειοκορεάτες από αυτομόλησαν και ακτιβιστές στον Νότο, που στέλνουν τακτικά μπαλόνια που περιέχουν φυλλάδια κατά της Πιονγκγιάνγκ, μαζί με τρόφιμα, φάρμακα, χρήματα και στικάκια USB με βιντεοκλίπ μουσικής K-pop και τηλεοπτικές σειρές.

«Με τους ανέμους να στρέφονται τώρα δυτικά, τα ύποπτα μπαλόνια με σκουπίδια με στόχο τον Νότο κινούνται προς το βόρειο τμήμα της (επαρχίας) Γκιεόνγκι», ανέφερε το Κοινό Επιτελείο Στρατού (JUS).

Με πληροφορίες από Guardian

απορρίματαΒόρεια ΚορέαΚορέαμπαλόνιαΝότια ΚορέαΠγιόν ΓιάνγκΣεούλ