ΗΠΑ: Εξασφάλισε και μαθηματικά το χρίσμα των Δημοκρατικών η Κάμαλα Χάρις

H νυν Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, θα είναι όπως όλα δείχνουν η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την Προεδρία της χώρας, καθώς έχει έχει πλέον εξασφαλίσει την υποστήριξη επαρκούς αριθμού αντιπροσώπων στο συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος —τουλάχιστον 1.967— που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Σικάγο.

Σε δήλωσή της, η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος τόνισε πως είναι «υπερήφανη» διότι «εξασφάλισε την ευρεία υποστήριξη που είναι απαραίτητη για να γίνει η υποψήφια» του Δημοκρατικού κόμματος για τον Λευκό Οίκο, αντικαθιστώντας έτσι τον 81χρονο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Την είδηση για την εξασφάλιση του χρίσματος των δημοκρατικών δημοσίευσε αρχικά το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο πηγές από το επιτελείο της Χάρις ενώ το Ασοσιέιτεντ Πρες από την πλευρά του λογάριασε πως η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει εξασφαλισμένη την υποστήριξη 2.214 αντιπροσώπων από το σύνολο των περίπου 3.900, με άλλα λόγια μεγαλύτερη από την απαιτούμενη απλή πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται πως οι αντιπρόσωποι που είχαν ταχθεί υπέρ του κ. Μπάιντεν είναι πλέον «ελεύθεροι» να επιλέξουν, αφού ο πρόεδρος τερμάτισε την εκστρατεία για την επανεκλογή του στο αξίωμα προχθές Κυριακή.

Με πληροφορίες από Reuters, CNN

Δημοκρατικό ΚόμμαΗΠΑΚάμαλα Χάριςπροεδρικές εκλογέςΤζο Μπάιντεν