ΗΠΑ: Και ο Ομπάμα κατά της υποψηφιότητας Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι πιέσεις προς τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, εξαιτίας των πολύ κακών δημοσκοπικών του αποτελεσμάτων αλλά και της εμφανούς κόπωσης του.

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες ότι οι πιθανότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν για να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται και ότι πιστεύει πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του, ανέφερε σήμερα η Washington Post, επικαλούμενη πολυάριθμες πηγές με γνώση του θέματος.

Η Πελόζι πίσω από την προτροπή του Δημοκρατικού Άνταμ Σιφ

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου πιστεύουν πως η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ήταν πίσω από την προτροπή του βουλευτή Άνταμ Σιφ προς τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και πως η ίδια είπε στον Μπάιντεν ότι δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δήλωσε μια ανώτατη πηγή από τον Λευκό Οίκο, με άμεση γνώση του θέματος.

Ο Σιφ είπε, σε δήλωση του χθες, ότι διατηρεί «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με το αν ο Μπάιντεν μπορεί να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ. «Η Νάνσι βρίσκεται πίσω από αυτό. Δεν χάνει ευκαιρία. Ο Σιφ δεν θα έκανε την κίνηση αυτή χωρίς την έγκρισή της», επισήμανε η πηγή της WP, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί.

ΗΠΑΜπαράκ Ομπάμαπροεδρικές εκλογέςΤζο Μπάιντεν