Συμφωνίες άνω των 40 δισ. ευρώ υπογράφουν ευρωπαϊκές εταιρίες στo Κάιρο

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα ότι ευρωπαϊκές εταιρίες υπογράφουν περισσότερες από 20 νέες συμφωνίες ή μνημόνια κατανόησης (MOUs) οικονομικής αξίας άνω των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Επενδυτική Διάσκεψη Αιγύπτου-Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διάσκεψη πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αλ Μανάρα στο Κάιρο.

Όπως ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν το Σάββατο, ευρωπαϊκές εταιρείες υπογράφουν συμφωνίες αξίας άνω των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ με αιγυπτιακές εταιρείες, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών.

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο επενδυτικού συνεδρίου ΕΕ-Αιγύπτου στο Κάιρο, όπου είχε επίσης συνομιλίες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι.

«Σε αυτό το συνέδριο, οι ευρωπαϊκές εταιρείες υπογράφουν πάνω από 20 νέες συμφωνίες ή Μνημόνια Συναντίληψης με αιγυπτιακούς εταίρους, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Έχουμε εταιρείες σε τομείς που κυμαίνονται από το υδρογόνο έως τη διαχείριση του νερού, από τις κατασκευές έως τα χημικά, από τη ναυτιλία έως την αεροπορία και την αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΕΕΚόσμοςοικονομίαΟύρσουλα φον ντερ Λάιεν