Νεκρά 10 μέλη της οικογένειας του επικεφαλής της Χαμάς από ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα (video)

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 24 Παλαιστινίους με τρεις χωριστές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη της Γάζας, ανακοινώθηκε από υγειονομικούς αξιωματούχους, ενώ άρματα μάχης προωθήθηκαν βαθύτερα στην πόλη της Ράφας, στο νότιο τμήμα του θύλακα.

Σε δύο από τις επιθέσεις επλήγησαν δύο σχολεία στην Πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποι, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές. Άλλο πλήγμα σε κατοικία στον καταυλισμό Σάτι (Παραλία), έναν από τους οκτώ ιστορικούς προσφυγικούς καταυλισμούς της Λωρίδας της Γάζας, στοίχισε τη ζωή σε άλλους 10. Η κατοικία που επλήγη στο Σάτι ανήκε στην οικογένεια του πολιτικού αρχηγού της Χαμάς, του Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος έχει την έδρα του στο Κατάρ. Σκοτώθηκαν μία από τις αδελφές του καθώς και άλλοι συγγενείς, όπως έγινε γνωστό από μέλη της οικογένειας και ιατρικές πηγές.

Ο Χανίγια, ο οποίος ηγείται της διπλωματίας της Χαμάς και είναι ένα από τα δημόσια πρόσωπα της μαχητικής ισλαμιστικής οργάνωσης που κυβερνά τη Γάζα, έχει χάσει από τις 7 Οκτωβρίου πολλούς συγγενείς του από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα, περιλαμβανομένων τριών από τους γιους του και τεσσάρων εγγονών του. Τον Απρίλιο, ο ίδιος ο Χανίγια είχε δηλώσει πως περίπου 60 μέλη της οικογένειάς του είχαν σκοτωθεί μέχρι τότε από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως στοχοθέτησαν στη διάρκεια της νύκτας μαχητές στην Πόλη της Γάζας, οι οποίοι ήταν αναμιγμένοι στο σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ. Στους μαχητές αυτούς περιλαμβάνονταν κάποιοι που είχαν συμμετάσχει στην κράτηση ομήρων και μερικοί που είχαν πάρει μέρος στην επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε δύο δομές «που χρησιμοποιούνταν από τρομοκράτες της Χαμάς στο Σάτι και το Ντάραζ Τούφαχ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Οι τρομοκράτες επιχειρούσαν μέσα από σχολικά συγκροτήματα που χρησιμοποιούνταν από τη Χαμάς ως ασπίδα για τις τρομοκρατικές δραστηριότητές της», αναφέρεται στη δήλωση των ενόπλων δυνάμεων.

Η Χαμάς αρνείται ότι χρησιμοποιεί πολιτικές υποδομές, όπως σχολεία και νοσοκομεία, για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ισμαήλ ΧανίγιαΙσραήλΚόσμοςπόλεμοςΧαμάς