Οι Χούθι χτυπήσαν ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το ελληνόκτητο πλοίο TUTOR, σημαίας Λιβερίας, δέχτηκε διπλό χτύπημα (από αέρος και θαλάσσης) σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το σκάφος υπέστη ζημιές στην εσκεμμένη, όπως φάνηκε, επίθεση, δήλωσαν δύο πηγές από τον ναυτιλιακό κλάδο που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, προσθέτοντας ότι επλήγη το μηχανοστάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εισροή υδάτων.

Το πλοίο, το οποίο πραγματοποιούσε δρομολόγιο από Σουέζ για Ινδία, δεν έχει Έλληνες ναυτικούς και δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός.

Το περιστατικό συνέβη σε απόσταση 67,7 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του υεμενίτικου λιμανιού Χοντέιντα, δήλωσε η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών Ambrey. «Το πλοίο συμβαδίζει με το προφίλ ενός εκ των στόχων (που ανακοινώθηκαν) από τους Χούθι», ανέφερε η Ambrey, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Η ελληνική εταιρεία διαχείρισης του πλοίου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο, σημειώνεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters. Οι αντάρτες Χούθι επιτίθενται σε πλοία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσα από τον Νοέμβριο, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ερυθρά ΘάλασσαΚόσμοςπλοίοΧούθι