«Δεν είναι cool να πω ότι είμαι πολιτικός», λέει ο YouTuber που εξελέγη ευρωβουλευτής στην Κύπρο - Ποιοι τον ψήφισαν

Με τη φράση «γειά σας, σας αγαπώ» ξεκίνησε ο YouTuber Φειδίας Παναγιώτου, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής στην Κύπρο, τις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 Κύπρου παραδεχόμενος ότι «δεν πίστευα ότι θα φτάσουμε πάνω από 12%. Πίστευα από 7% έως 12%. Νιώθω ότι ο κόσμος που μας ψήφισε δεν απαντούσε στις δημοσκοπήσεις».

«Στη ζωή μου εγώ δεν έχω απαιτήσεις, εγώ είμαι χαρούμενος και μόνο που κάνω το 100% της προσπάθειας που μπορώ και όποιο αποτέλεσμα ας θέλει να έρθει» συνέχισε ο νεαρός που συγκέντρωσε το 19,4% στις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Ο ίδιος είπε ότι «δεν είναι cool να πω ότι είμαι πολιτικός γιατί έχουν αμαυρώσει την Κύπρο» για να προσθέσει για το εκλογικό αποτέλεσμα ότι «πρέπει να είναι ένας κώδωνας κινδύνου προς το ότι έχει τόσα χρόνια που τσακώνεστε μεταξύ σας απλά για τα κομματικά σας συμφέροντα και δεν βάζετε στο νου σας τον λαό και θέλω να αλλάξει αυτό το πράγμα και αυτό είναι ένα μήνυμα που πέρασε σήμερα ο λαός. Να ξεκινήσετε να σας ενδιαφέρει ο λαός».

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι «είναι και ψήφος αντίδρασης» το ποσοστό που συγκέντρωσε καθώς «είναι πολύ υψηλό το 20%».

«Νιώθω ένα μεγάλο βάρος αφού ο κόσμος έδειξε πίστη σε αυτό που κάνουμε Εναπόκειται σε μένα αν θα πιστέψουν περισσότεροι. Ο σκοπός είναι να είμαι ο καλύτερος ευρωβουλευτής που περασε από το ευρωβωκοινοβούλιο. Ο σκοπός μου είναι να είναι πιο άμεση η πολιτική» κατέληξε ο Φειδίας Παναγιώτου.

Ποιοι τον ψήφισαν

Σύμφωνα με τον εκλογικό αναλυτή Νάσιο Ορεινό, ο Φειδίας Παναγιώτου «πήρε ψήφους απ όλες τις ηλικίες και απ όλα τα κόμματα, έχει πάρει οριζόντια ψήφο απ όλους. Και γυναίκες και άντρες, και νεαρούς και πιο μεγάλους. Πολύ λίγο από τους 65 και πάνω αλλά μέχρι τα 54 τα ποσοστά του είναι πάνω από 10%. Επίσης, έχει φέρει κόσμο από την αποχή».

«Θα προσπαθήσω να είμαι ο καλύτερος και πιο χρήσιμος Κύπριος ευρωβουλευτής»

Ξεκαθάρισε από τη πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική και δεν ξέρει τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέσα σε λίγους μήνες θα ρωτήσει, θα διαβάσει και θα μάθει.

«Σήμερα είναι ιστορική ημέρα όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για τον κόσμο όλο» ανέφερε ο YouTuber μετά την ανακοίνωση των exit polls στην Κύπρο. «Το σημερινό γεγονός κυρίες και κύριοι των κομμάτων, θέλω να το πάρετε ως ένα “καμπανάκι” που χτυπά για να εκσυγχρονιστείτε, για να θυμηθείτε πως υπηρετείτε τον λαό και όχι τα προσωπικά και κομματικά σας συμφέροντα» τόνισε.

«Εγώ θα είμαι ευρωβουλευτής για όλο τον λαό της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης» δήλωσε επίσης, προσθέτοντας: «Θα προσπαθήσω να είμαι ο καλύτερος και πιο χρήσιμος Κύπριος ευρωβουλευτής».

Ευρωεκλογές 2024ΚόσμοςΚύπροςΦειδίας Παναγιώτου