Ο ισραηλινός στρατός διέσωσε 4 ομήρους - Ανάμεσά τους η κοπέλα που φώναζε «μη με σκοτώσεις» πάνω σε μηχανή

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι διέσωσε ζωντανούς τέσσερις Ισραηλινούς ομήρους (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), κατά τη διάρκεια μιας «δύσκολης» στρατιωτικής επιχείρησης στη Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ανάμεσα στους διασωθέντες ομήρους είναι και η Νόα, η κοπέλα που απήχθη από το φεστιβάλ Nova και φαινόταν να κλαίει και να φωνάζει πάνω σε μηχανή των τρομοκρατών της Χαμάς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των IDF: « Σήμερα το πρωί, σε μια κοινή επιχείρηση των IDF, της ISA και της Ισραηλινής Αστυνομίας (Yamam) στο Νουσέιρατ, απεγκλωβίστηκαν τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι. Οι Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andrey Kozlov (27) και Shlomi Ziv (40) είχαν απαχθεί από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ Nova στις 7 Οκτωβρίου. Οι όμηροι διασώθηκαν από τις δυνάμεις των IDF, της ISA και της Yamam από δύο διαφορετικές τοποθεσίες στην καρδιά του Νουσέιρατ. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και έχουν μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο Sheba για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Οι δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν τους ομήρους στο σπίτι τους».

Το χρονικό της απελευθέρωσης των ομήρων

Σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια «μιας δύσκολης ειδικής επιχείρησης στη Νουσέιρατ, τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι απελευθερώθηκαν», αναφέρει ο στρατός σε ένα δελτίο τύπου. Πρόκειται για τους: Νόα Αργκαμάνι, 25 ετών, Αλμόγκ Μέιρ Ζον, 21 ετών, Αντρέι Κοζλόφ, 27 ετών και Σλόμι Ζιβ, 40 ετών. Και οι τέσσερις «είχαν απαχθεί» από τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου από τον χώρο του μουσικού φεστιβάλ Νόβα, διευκρίνισε ο στρατός.

Οι όμηροι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «διασώθηκαν» από δύο διαφορετικά σημεία στην καρδιά της Νουσέιρατ.

«Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και μεταφέρθηκαν» στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο News 12 μετέδωσε πλάνα, όπου εμφανίζεται η Νόα να συναντά και πάλι τον πατέρα της, ενώ χαμογελάει και τον αγκαλιάζει.

Αργότερα, δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ισραηλινού προέδρου ένα βίντεο με την 25χρονη να δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Ισαάκ Χέρτσογκ. «Είμαι τόσο χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ. Σας ευχαριστώ για τα πάντα, σας ευχαριστώ για αυτήν τη στιγμή», λέει η χαμογελαστή Αργκαμάνι, ενώ κάθεται με τον πατέρα της σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου.

Σε ένα άλλο βίντεο, η νεαρή γυναίκα μιλάει στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και λέει «Είμαι πολύ συγκινημένη. Δεν έχω ακούσει εβραϊκά εδώ και καιρό».

Η Νόα Αργκαμάνι απήχθη με τον σύντροφό της Αβινατάν Ορ από το φεστιβάλ Supernova το πρωί της 7ης Οκτωβρίου. Ο σύντροφός της πιστεύεται ότι παραμένει υπό ομηρία.

Η 25χρονη Ισραηλινή αναδείχθηκε σε ένα από τα πρόσωπα της κρίσης των ομήρων, όταν πλάνα από την απαγωγή της από δύο άνδρες σε μια μηχανή είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Στο βίντεο εμφανιζόταν η Αργκαμάνι σε απόγνωση να φωνάζει «Μη με σκοτώσεις!».

Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «στοχοθετεί αυτήν την ώρα τρομοκρατικές υποδομές στη ζώνη της Νουσέιρατ», στα βόρεια περίχωρα της πόλης Ντέιρ αλ Μπάλαχ, η οποία βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του νοσοκομείου Αλ Άκσα της Ντέιρ αλ Μπάλαχ, ο γιατρός Χαλίλ αλ Ντακράν, ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 15 ανθρώπων σε «σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς», οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

ΓάζαΙσραήλΚόσμοςΧαμάς