Η τουρκική αντιπολίτευση επιμένει στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών

Η τουρκική αντιπολίτευση επιμένει στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, η αντιπολίτευση ζητά επιμονή της κυβέρνησης και στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Ο Γιάνκι Μπαγτζιόγλου, αντιπρόεδρος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δήλωσε: «Η Τουρκία θα πρέπει να ασκήσει πλήρως και αποτελεσματικά τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο με τις Ναυτικές και Αεροπορικές Δυνάμεις της στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο χωρίς κανένα περιορισμό στο πεδίο.

Ειδικότερα, τα προβλήματα που σχετίζονται με τα ‘Νησιά με Αποστρατικοποιημένο Καθεστώς’ (‘GASA’) και τα ‘Νησιά των οποίων η Κυριαρχία δεν έχει Παραχωρηθεί με Συμφωνίες’ (‘EGAYDAAK’) πρέπει να παραμείνουν στην ημερήσια διάταξη τόσο στον Τύπο όσο και ενώπιον διεθνών οργανισμών.

Τα ερευνητικά σκάφη και τα γεωτρύπανα σκάφη πρέπει οπωσδήποτε να δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα, η οποία φέτος δεν διεξήχθη σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, πρέπει να πραγματοποιηθεί».

 

Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσιοποιούν τις δηλώσεις Δένδια

«Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας θεωρεί την Τουρκία ως απειλή».

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ HABER GLOBAL: O υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας εξακολουθεί να κάνει κινήσεις αντίθετες με το πνεύμα. Ο Δένδιας αυτή τη φορά υποννόησε την Τουρκία και τόνισε πως σε περίπτωση που υπάρχει ένας γείτονας που απειλεί την κυριαρχία τότε αυτό είναι μια υπαρξιακή απειλή. Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας ισχυρίστηκε πως η Τουρκία αποτελεί απειλή για την Ελλάδα.

ΑΙΓΑΙΟΕΛΛΑΔΑΚόσμοςπολιτικήΤουρκία