Τρόμος σε πτήση της Air India Express με 179 επιβάτες - Κινητήρας έπιασε φωτιά (video)

Οι επιβάτες σε πτήση της Air India Express, το βράδυ του Σαββάτου, ακούγονται να ουρλιάζουν σε βίντεο καθώς είδαν έναν από τους κινητήρες του αεροπλάνου να παίρνει φωτιά αναγκάζοντας τον πιλότο να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Η πτήση του Airbus A320 είχε μόλις απογειωθεί από τη Μπανγκαλόρ και κατευθυνόταν προς το διεθνές αεροδρόμιο Cochin στην Κεράλα όταν εκτυλίχθηκε το τρομακτικό περιστατικό.

Στο βίντεο φαίνεται ένα έντονο φως κάτω από το φτερό του αεροπλάνου καθώς πετάει, και στη συνέχεια το αεροσκάφος στο έδαφος. Καθώς οι επιβάτες περιμένουν μέσα στην καμπίνα, η φωτιά φαίνεται να εντείνεται και να προκαλεί πανικό. «Παρακαλώ καθίστε!» ακούγεται ένας αεροσυνοδός να φωνάζει. «Όλα είναι υπό έλεγχο», αναφέρει.

Ινδία: Τι ανέφερε η αεροπορική για τη φωτιά στο αεροπλάνο

Οι πιλότοι «επέλεξαν» να επιστρέψουν στο διεθνές αεροδρόμιο Bengaluru Kempegowda και «πραγματοποίησαν προσγείωση για προληπτικούς λόγους» αφού ο κινητήρας έπιασε φωτιά, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε δήλωση στο India Today. Μετά την προσγείωση, το αεροπλάνο εκκενώθηκε επιτυχώς χωρίς να τραυματιστούν οι επιβάτες, ανέφερε επίσης η αεροπορική εταιρεία. «Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που προκάλεσε και εργαζόμαστε για να παρέχουμε εναλλακτικές ρυθμίσεις ώστε οι επισκέπτες μας να φτάσουν στον προορισμό τους το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε δήλωση. «Θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα με τη ρυθμιστική αρχή για να διαπιστωθεί η αιτία».

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του φορέα εκμετάλλευσης του αεροδρομίου, Bangalore International Airport Limited ανέφερε: «Στις 18 Μαΐου, το IX 1132 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Bengaluru στις 23.12, λόγω πυρκαγιάς που αναφέρθηκε σε έναν από τους κινητήρες. Κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πλήρη κλίμακα και η φωτιά κατασβέστηκε αμέσως κατά την προσγείωση».

Η Air India Express είναι μία χαμηλού κόστους, μικρών αποστάσεων θυγατρική του αερομεταφορέα Air India.

Air India ExpressΚόσμοςφωτιά