Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας

Αρνείται τους ισχυρισμούς για ομαδική ταφή και ενδεχόμενες εκτελέσεις Παλαιστινίων στο νοσοκομείο Νάσερ στη Λωρίδα της Γάζας ο στρατός του Ισραήλ, που διευκρινίζει ότι πτώματα που είχαν ταφεί εξετάστηκαν στο πλαίσιο αναζήτησης ομήρων.

«Ο ισχυρισμός ότι ο ισραηλινός στρατός έθαψε πτώματα Παλαιστινίων στερείται βάσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού όπου και διευκρινίζεται ότι τα πτώματα επιστράφηκαν στον τόπο ταφής τους έπειτα από την εξέτασή τους.

«Η εξέταση πραγματοποιήθηκε με προσεκτικό τρόπο και αποκλειστικά σε τόπους στους οποίους οι υπηρεσίες Πληροφοριών ανέφεραν πιθανή παρουσία ομήρων. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε προσεκτικά με σεβασμό και με την διαφύλαξη της αξιοπρέπειας του νεκρού».

Ωστόσο, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου έχει δηλώσει σοκαρισμένη από την καταστροφή του νοσοκομείου Αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας και Νάσερ στην Χαν Γιουνές και ζήτησε τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τους ομαδικούς τάφους που εντοπίστηκαν στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας.

Σε ανακοίνωσή του, ο ύπατος αρμοστής Φόλερ Τουρκ τονίζει την ανάγκη για την διεξαγωγή «ανεξάρτητων, αποτελεσματικών και διαφανών ερευνών» στο πλαίσιο του «κλίματος ατιμωρησίας που επικρατεί».

ΓάζαΙσραήλΜέση Ανατολήπόλεμος