Πύραυλος των Χούθι έπληξε το πετρελαιοφόρο Marlin Luanda στον Κόλπο του Άντεν - Στις φλόγες το τάνκερ

Στις φλόγες τυλίχθηκε το βρετανικό πετρελαιοφόρο Marlin Luanda υπό σημαία των Νήσων Μάρσαλ, μετά το πλήγμα που δέχθηκε από πύραυλο που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης χθες Παρασκευή.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του τάνκερ δήλωσε την Παρασκευή ότι το πετρελαιοφόρο «χτυπήθηκε από πύραυλο στον Κόλπο του Άντεν μετά τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα» και ότι «αναπτύσσεται εξοπλισμός πυρόσβεσης στο πλοίο για την καταστολή και τον έλεγχο της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στο μία δεξαμενή φορτίου στη δεξιά πλευρά».

Την επίθεση των Χούθι κατά του τάνκερ επιβεβαίωσε και το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

«Στις 26 Ιανουαρίου και ώρα 7:45 μ.μ. (ώρα Υεμένης, 6.45 μ.μ. ώρα Ελλάδος), οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν τρομοκράτες Χούθι εκτόξευσαν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο από περιοχή που ελέγχουν στην Υεμένη και έπληξαν το πετρελαιοφόρο M/V Marlin Luanda υπό σημαία των Νήσων Μάρσαλ. Το καταδρομικό USS Carney (DDG 64) και άλλα συμμαχικά πλοία ανταποκρίθηκαν και προσφέρουν βοήθεια. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μέχρι στιγμής», αναφέρει η ανακοίνωση της CENTCOM, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Οκτώ ώρες αργότερα, οι αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν αντιπλοϊκό πύραυλο που ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν οι Χούθι προς την Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Νέα πλήγματα ΗΠΑ-Βρετανίας κατά των Χούθι

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Μασίρα των Χούθι μετέδωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπέλυσαν δύο αεροπορικές επιθέσεις που είχαν στόχο το λιμάνι Ρας Ίσα στην επαρχία Χοντέιντα της Υεμένης.

Τα αεροπορικά πλήγματα έγιναν ενώ οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά σκάφων που διαπλέουν την Ερυθρά Θάλασσα, μεταξύ των οποίων επίθεση που χθες προκάλεσε πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο.

Marlin LuandaΚόλπος του ΆντενπετρελαιοφόροπύραυλοςτάνκερΧούθι