Περίπου 10.000 άνθρωποι παγκοσμίως πέθαναν λόγω Covid τον Δεκέμβριο, λέει ο ΠΟΥ

Περίπου δέκα χιλιάδες θάνατοι καταγράφηκαν τον Δεκέμβριο σε παγκόσμια κλίμακα λόγω Covid, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Γκεμπρεγιεσούς.

Ο Γκεμπρεγιεσούς σημείωσε πως ο αριθμός των νοσηλειών τον τελευταίο μήνα αυξήθηκε κατά 42% σε σχεδόν 50 χώρες, κυρίως στην Ευρώπη και την Αμερική, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρείχαν οι χώρες αυτές.

«Αν και 10.000 θάνατοι ανά μήνα είναι πολύ λιγότεροι από την κορύφωση της πανδημίας, αυτό το επίπεδο θανάτων,πολλοί εκ των οποίων μπορούσαν να αποφευχθούν με την απαραίτητη πρόληψη, είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ στους δημοσιογράφους.

Ακόμη, τόνισε πως ο αριθμός των κρουσμάτων ασθενειών από κορωνοϊό «αναμφίβολα αυξάνεται σε άλλες χώρες που δεν έστειλαν αναφορές» και προέτρεψε τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν την επιτήρηση και να παρέχουν συνεχή πρόσβαση σε θεραπεία και εμβόλια.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι επί του παρόντος το πιο κοινό στέλεχος του κορωνοϊού είναι η παραλλαγή της Omicron, JN.1 και τα εμβόλια θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό.

ΚορωνοιόςΚόσμοςΠΟΥυγεία