Τον συγκυβερνήτη "δείχνει" το μαύρο κουτί ως υπεύθυνο της πτώσης του Airbus -Για συνειδητή επιλογή μιλά ο Εισαγγελέας Μασσαλίας

Στα συμπεράσματα που οδηγούν τα ευρήματα του μαύρου κουτιού του αεροσκάφους της μοιραίας πτήσης A320 της Germanwings, αναφέρθηκε στη συνέντευξη που παρέθεσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Brice Robin.

Ο εισαγγελέας εξήγησε ότι στην 30λεπτη καταγραφή, στην αρχή οι διάλογοι είναι φυσιολογικοί.  Στη συνέχεια, κατά την προετοιμασία της προσγείωσης,  ο κυβερνήτης ζητάει από τον συγκυβερνήτη να πάρει το τιμόνι. Ακούγεται ότι θέση του κυβερνήτη να κάνει πίσω για να βγει και ανοίγει η πόρτα. Από αυτό τεκμαίρεται ότι ο κυβερνήτης βγαίνει από το πιλοτήριο και ο συγκυβερνήτης, μόνος πια, ετοιμάζεται για την προσγείωση.

Έπειτα, ο κυβερνήτης φωνάζει από την πόρτα χωρίς να λαμβάνει καμιά απάντηση. Το μόνο που ακούγεται είναι μια αναπνοή ήσυχη και ήρεμη, γεγονός που σημαίνει ο συγκυβερνήτης ήταν ζωντανός μέχρι τέλους.

Στα μηνύματα από το αεροδρόμιο Μασσαλίας, ωστόσο, ο συγκυβερνήτης δεν δίνει καμία απάντηση. Ο πύργος ελέγχου του δίνει προτεραιότητα για να προσγειωθεί και πάλι καμία απάντηση από τον συγκυβερνήτη. Ακούγονται χτυπήματα για να σπάσει η πόρτα, ενώ λίγο πριν τη συντριβή ακούγεται ο ήχος πρόσκρουσης στο βουνό.

Ο κ. Robin σημειώνει στην συνέντευξή του ότι κανένα μήνυμα επείγοντος δεν έφυγε από το αεροπλάνο. Όπως τόνισε η πιο πιθανή ερμηνεία για εμας τους ερευνητες είναι ότι (ο συγκυβερνήτης) συνειδητά έριξε το αεροπλάνο”. “Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο συγκυβερνήτης που οδηγούσε και συνέτριψε το αεροπλάνο ήταν τρομοκράτης, δεν ήταν σε καμία λίστα τρομοκρατών”, διευκρίνισε.

Διευκρίνισε, επίσης ότι ο συγκυβερνήτης είναι Γερμανός, δεν είναι γνωστός στις γαλλικές αρχές και ότι περιμένει την επίσημη απάντηση από τις υπηρεσίες του Βερολίνου, καθώς η Ανγκελα Μέρκελ έδωσε εντολή να επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες.

Brice RobinGermanwingsΑΕΡΟΠΛΑΝΟΕισαγγελέαςσυγκυβερνήτης