Τι είναι πραγματικά η τεχνητή νοημοσύνη; Μια Ελληνίδα της Sillicon Valley απαντά

Η Δρ. Μαρίλη Νίκα έφυγε από την Ελλάδα για 9 μήνες, για να κάνει το μεταπτυχιακό της στο Λονδίνο και στο Imperial. Σήμερα, 12 χρόνια μετά έχει ζήσει 8 χρόνια στο Λονδίνο και μετά μετακόμισε στο San Francisco. Έχει δουλέψει 8 χρόνια στη Google και πλέον εργάζεται στη Meta.

Έχει ζήσει εκ των έσω την άνθηση της τεχνητής νοημοσύνης καθώς εργάζεται πάνω σε αυτή από το 2013, πολύ πριν γίνει πραγματικότητα το Google Home, η Alexa και, φυσικά, το Chat-GPT ή το DALL-E. Μάλιστα, έχει συμβάλει στην εξέλιξη τους, έμμεσα ή άμεσα.

Με τον Μάρκο Βερέμη συζητούν για το τι είναι πραγματικά το AI, τι αλλαγές θα επιφέρει στην καθημερινότητά μας, τις λύσεις που θα δώσει, τα σημεία που υπερτερεί των ανθρώπων αλλά και για τα μειονεκτήματα που έχει.

 

 

 

Ευχαριστούμε την Eurobank και την Grant Thornton που μέσα από τον κορυφαίο θεσμό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Growth Awards υποστήριξαν την παραγωγή της σειράς συζητήσεων Innovative Greeks Talks.

Disclaimer: Ο ΣΕΒ προσφέρει την ευκαιρία να ακουστούν οι απόψεις και οι εμπειρίες των προσκεκλημένων στα Innovative Greeks Talks. Οι γνώμες και οι απόψεις που εκφράζονται μέσα σε αυτά είναι προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν απηχούν γνώμες και απόψεις του ΣΕΒ.

Sillicon ValleyΕλληνίδατεχνητή νοημοσύνη