Πρόσκληση στην Ελλάδα για τουρισμό από το CNBC

Το CNBC αφιερώνει ένα ολοκληρωμένο άρθρο στην Ελλάδα, στο οποίο η συντάκτρια Holly Ellyatt, που υπογράφει, κάνει αναφορά στο θέμα του τουρισμού της χωράς, καλώντας παράλληλα όλη την Ευρώπη να την επισκεφτεί για διακοπές. Ένα από τα επιχειρήματα που παρατίθενται στο άρθρο υπέρ της επίσκεψης των ευρωπαίων στην Ελλάδα, είναι και η πτώση του ευρώ έναντι των υπολοίπων νομισμάτων.

Το άρθρο στην εισαγωγή του αναφέρει πως “μπορεί οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Ευρώπης να μην είναι και οι καλύτερες, αλλά υπάρχει και μια πλευρά της Ελλάδας που έχει τεράστια θέλγητρα για τους ξένους: ο τουρισμός“, και συνεχίζει εστιάζοντας στο θέμα της πτώσης του ευρώ, έναντι του δολαρίου και της στερλίνας.

Στο άρθρο φιλοξενούνται και οι δηλώσεις της Διευθύντριας του γραφείου του ΕΟΤ σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, Χριστίνας Καλογερά, η οποία επισημαίνει πως το 2015 θα είναι μια εξαιρετική τουριστική χρονιά για την Ελλάδα.

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι το 2015 θα είναι ακόμα μια χρονιά επιτυχίας για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς οι τομείς των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των μπαρ γνωρίζουν άνθιση και βλέπουμε ότι νέοι επιχειρηματίες αναλαμβάνουν ολοένα και πιο ενεργό δράση στον τουριστικό κλάδο. Υπάρχουν νέα πρωτοποριακά προϊόντα που παρέχονται από ξενοδοχεία και νέα εστιατόρια και μπαρ κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε με το ευρώ σε χαμηλά 11 ετών, αυτή είναι σίγουρα η ιδανική στιγμή να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα“, αναφέρει η κ. Καλογερά.

Η H. Ellyatt, συντάκτρια του συγκεκριμένου άρθρου, αναφέρεται και στην έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), σημειώνοντας πως “το 2013 έφτασαν στην Ελλάδα περί τα 18 εκατ. τουρίστες. Τα ίδια στοιχεία έδειξαν ότι ο τουρισμός συνεισέφερε 28,3 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία το 2013, το 16,3% του ΑΕΠ. Υπήρξε η πρόβλεψη ότι το ποσό αυτό θα αυξηθεί κατά 3% το 2014 και κατά 3,7% κάθε χρόνο ώσπου θα φτάσει στα 41,8 δισ. ευρώ το 2024. Ο συγκεκριμένος τομέας συνολικά ισοδυναμεί με το 40% του εγχώριου ΑΕΠ“.

Η κ.  Ellyatt σημειώνει πως η ελληνική πολιτική αβεβαιότητα και η οικονομική αναταραχή, δεν έχουν βοηθήσει την χώρα να προωθηθεί τουριστικά, και “θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα ανάσχεσης στην άνοδο του τουρισμού, αλλά βραχυπρόθεσμα, αν και εφόσον υπάρξει μια ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, θα σημαίνει και φτηνές διακοπές για τους ξένους“.

CNBCάρθροΕΛΛΑΔΑτουρισμός