Τεταμένο το κλίμα έπειτα από την πτώση των πυραύλων στην Πολωνία - Ποια η στάση του Ζελένσκι

Τεταμένο είναι το κλίμα στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας έπειτα από την πτώση του πυραύλου που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ατόμων.

Πλέον οι συζητήσεις για τη σημασία των άρθρων 4 και 5 του ΝΑΤΟ μοιάζουν πιο επίκαιρες παρά ποτέ. «Είναι πιθανό το πυραυλικό πλήγμα σε χωριό της νοτιοανατολικής Πολωνίας να ήταν αποτέλεσμα προβοκάτσιας από τη ρωσική πλευρά», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι ο βομβαρδισμός ουκρανικών υποδομών κοντά στα σύνορα ήταν μια σκόπιμη πρόκληση που έγινε με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να προκύψει μια τέτοια κατάσταση», υπογράμμισε ο Μοραβιέτσκι στο πολωνικό κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η έκρηξη δεν προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν ήταν δικός μας πύραυλος», είπε, προσθέτοντας πως η Ουκρανία πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο σημείο της έκρηξης.

ΖελένσκιΝΑΤΟΟυκρανίαΠολωνίαπύραυλοιΡωσία