Ακτιβιστές έριξαν τούρτα στο κέρινο ομοίωμα του Βασιλιά Καρόλου (video)

Ακτιβιστές πέταξαν τούρτα στο κέρινο ομοίωμα του Βασιλιά Καρόλου στο μουσείο Μαντάμ Τισό, με την αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων.

Μετά τους πίνακες ζωγραφικές οι ακτιβιστές ενάντια στην κλιματική αλλαγή και στη χρήση ορυκτών καυσίμων επέλεξαν ένα νέο στόχο για να πετάξουν τρόφιμα, αυτή τη φορά υψηλού πολιτικού συμβολισμού. Συγκεκριμένα, επέλεξαν το κέρινο ομοίωμα του Βασιλιά Καρόλου στο μουσείο Μαντάμ Τισό. Η γνωστή πλέον ομάδα «Just Stop Oil», που είχε πετάξει τοματόσουπα στα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ, πέταξε τούρτα και την άλειψε στο πρόσωπο του ομοιώματος.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για αυτή την ενέργεια, ενώ στο βίντεο που δημοσίευσε η οργάνωση στο Twitter φαίνονται δύο άτομα να πλησιάζουν τα ομοιώματα της βασιλικής οικογένειας και αφού βγάζουν τα πανωφόρια τους, αποκαλύπτουν το μήνυμα που είναι γραμμένο στα λευκά μπλουζάκια που φοράνε. Αφού πετάξουν την τούρτα σοκολάτα στο πρόσωπο του Καρόλου λένε στους παρευρισκόμενους: «Ώρα για δράση».

Η οργάνωση αναφέρει: «Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις νέες άδειες και εγκρίσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο». Το σημερινό περιστατικό είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά ενεργειών από ομάδες ακτιβιστών σε όλη την Ευρώπη που αποσκοπούν στο να επιστήσουν την προσοχή στο ρόλο των ορυκτών καυσίμων στην κλιματική αλλαγή.

ακτιβιστέςΒασιλιάς ΚάρολοςΜαντάμ Τισόομοίωματούρτα