Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Αμάσρα - Νεκροί 14 άνθρωποι

Σήμερα το απόγευμα, περίπου στις 18:15, σημειώθηκε έκρηξη σε ανθρακωρυχείο  στην τουρκική πόλη Αμάσρα στην Επαρχία Μπαρτίν της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν ΜΜΕ στη γειτονική χώρα, η έκρηξη προκλήθηκε από άγνωστή μέχρις στιγμής αιτία. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για 14 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, 14 έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ άλλοι 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αρχικά, ο κυβερνήτης της επαρχίας Νουρτάκ Αρσλάν, 44 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε 300 μέτρα βάθος και πέντε άνθρωποι σε 350 μέτρα. «Δεκατέσσερα άτομα ανασύρθηκαν από το ανθρακωρυχείο », τόνισε. Εργάτης δήλωσε πως «υπήρχε σκόνη και καπνός, δεν ξέρουμε τι έγινε».

Στο σημείο έχουν μεταβεί πάρα πολλά ασθενοφόρα, και συνεργεία διάσωσης. Ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επίσης μετέβησαν στην Αμάσρα κατόπιν εντολής του προέδρου Ερντογάν.

Το ορυχείο ανήκει στην κρατική Turkish Hard Coal Entrprises, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας. Με τη Γενική Εισαγγελία του Μπαρτίν να έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για το ατύχημα, έρευνα την οποία ανέλαβαν τρεις εισαγγελείς.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 πάνω από 300 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία.

έκρηξηλατομείοΤουρκία