Το κοινοβούλιο της Λιβύης απέρριψε τη συμφωνία με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες

Το λιβυκό κοινοβούλιο απέρριψε τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Τουρκίας και της λιβυκής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.

Η συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες απορρίπτεται από το κοινοβούλιο ως «παράνομη», καθώς δεν διαθέτει την έγκριση του λιβυκού Κοινοβουλίου, επικαλούμενη την έλλειψη έγκρισης από το νομοθετικό σώμα της Λιβύης, σύμφωνα με το «Libya Update».

Το «Libya Update» αναφέρει ότι το λιβυκό κοινοβούλιο είπε πως η συμφωνία υδρογονανθράκων με την Τουρκία αφαιρεί από την ανατολική περιοχή της Κυρηναϊκής το «δικαίωμά της για το πετρέλαιο». Από την πλευρά του ο υπουργός Πετρελαίου Μοχάμεντ Αούν καταγγέλλει την κυβέρνηση που αναθέτει στον Υπουργό Οικονομίας καθήκοντά του για «να περάσει ύποπτη συμφωνία πετρελαίου με την Τουρκία για εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην υπεράκτια περιοχή κοντά στο Τομπρούκ στην ανατολική Λιβύη».

Υπενθυμίζεται πως η αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση της Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο Twitter του. Νωρίτερα σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε διαρρεύσει πως η εν λόγω συμφωνία θα αφορούσε σε μίσθωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Λιβύης στην Τουρκία για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου από τουρκικές εταιρείες.

ΛιβύησυμφωνίαΤουρκίαΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ