Ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να καταληφθεί ολόκληρο το Ντονέτσκ, υποστηρίζει το Κρεμλίνο

Η Ρωσία φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία μέχρι να γίνει κατάληψη ολόκληρης της περιφέρειας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο. 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με δημοσιογράφους, τόνισε πως  η αυτόκλητη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) -μια αποσχισθείσα υποστηριζόμενη από τη Ρωσία οντότητα που πολεμά με τις ουκρανικές δυνάμεις από το 2014- ελέγχει μόνο ένα μέρος της ευρύτερης εδαφικής περιοχής την οποία διεκδικεί. «Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο, ως ελάχιστο, να απελευθερωθεί ολόκληρη η εδαφική περιοχή της DPR», τόνισε ο Πεσκόφ.

Η Μόσχα χαρακτηρίζει την «στρατιωτική επιχείρηση» ως απαραίτητη προκειμένου να προστατευθούν οι Ρωσόφωνοι στην ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντονμπάς, που αποτελείται από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, από τη «γενοκτονία» από την Ουκρανία. Το Κίεβο από την πλευρά του, μαζί με άλλες χώρες της Δύσης, τόνιζουν πως πρόκειται για πρόσχημα ενώς ιμπεριαλιστικού τύπου αρπαγή εδάφους.

Σημειώνεται πως η Ρωσία ελέγχει σχεδόν όλη την περιφέρεια του Λουχάνσκ, ενώ κατέχει το 60% της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

ΟυκρανίαπόλεμοςΡωσία