Αθώος ο πρώην Πρωθυπουργός

Αθώος κρίθηκε από το ανώτατο ιταλικό δικαστήριο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος δικαζόταν για την υπόθεση “Ρουμπιγκέιτ“.  Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε επταετή κάθειρξη, για κατάχρηση εξουσίας και προαγωγή ανήλικης σε πορνεία.

Η απόφαση ανετράπη από εφετείο του Μιλάνου το περασμένο καλοκαίρι. Μετά από συνεδρίαση εννέα ωρών, το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την πρόταση της εισαγγελίας για να να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση.

Το σκεπτικό της απόφασης θα δημοσιοποιηθεί εντός 90 ημερών.

Στο σκάνδαλο εμπλεκόταν η Μαροκινή στρίπερ «Ρούμπι», Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όταν ήταν 17 ετών συμμετείχε στα περίφημα «μπουνγκα – μπούνγκα» πάρτι που διοργάνωνε ο Καβαλιέρε στη βίλα του στη Λομβαρδία, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του το 2010.

Όταν η «Ρούμπι» είχε συλληφθεί για υπόθεση κλοπής, ο Μπερλουσκόνι κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του για την απελευθέρωσή της.

Να σημειωθεί πως η αθωωτική απόφαση δίνει στον Καβαλιέρε τη δυνατότητα να παραμείνει στην κεντρική πολιτική σκηνή και να συνεχίσει να ηγείται του «Φόρτσα Ιτάλια», που παρουσιάζει δημοσκοπική πτώση.

αθώωσηΜερλουσκόνιΡουμπιγκέιτ