Στα χέρια των Αρχών ο ύποπτος για την αιματηρή επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς σε σταθμό μετρό στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας των οποίων τραυματίστηκαν 29 άνθρωποι, πέντε από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρόκειται για τον 62χρονο Φρανκ Ρ. Τζέιμς, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, σήμερα, Τετάρτη 13/4, μία ημέρα μετά την αιματηρή επίθεση στον σταθμό μετρό, όπου φέρεται να πυροβόλησε επιβάτες στο μετρό στο Μπούρκλιν. Είχε προηγηθεί ανθρωποκυνηγητό από το FBI και την αστυνομία της Νέα Υόρκης.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 62χρονο βασικό ύποπτο, το πρωί της Τετάρτης, τοπική ώρα, ενώ αναμένεται αναλυτική ενημέρωση σε συνέντευξη Τύπου της αστυνομίας.

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης

Ο δράστης, ο οποίος φορούσε πράσινο γιλέκο εργασίας πάνω από φούτερ με κουκούλα και μάσκα αερίου, έβγαλε ένα μεταλλικό δοχείο, με το βαγόνι στο οποίο βρισκόταν να γεμίζει με καπνό. Ακολούθως, άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας επιβάτες στον συρμό και τον σταθμό του μετρό 36th Street.

Έξι ακόμη άτομα εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα, είτε τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πανικού που επικράτησε τη στιγμή του επεισοδίου.

Εικόνες πανικού επικράτησαν στον σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, έπειτα από το αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Βίντεο από περαστικούς δείχνει ανθρώπους να βρίσκονται ξαπλωμένοι στην πλατφόρμα του σταθμού, καθώς και κηλίδες αίματος. Μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό, ένα άτομο βρισκόταν ξαπλωμένο στο έδαφος, περικυκλωμένο από άλλα άτομα.

«Άνοιξε η πόρτα του συρμού και είδα μια κόλαση. Υπήρχε καπνός και αίμα και άνθρωποι ούρλιαζαν», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας Σαμ Καρκάμο σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, προσθέτοντας πως είδε καπνό να ξεχύνεται από τον συρμό, μόλις άνοιξαν οι πόρτες.

 

επίθεσημετρόΝέα Υόρκησύλληψη