Κακοκαιρία στα Βαλκάνια

Σφοδρή είναι η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες μέρες τα Βαλκάνια, με σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και καταγεγραμμένο τουλάχιστον ένα νεκρό στη Βοσνία.

Συγκεκριμένα, σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν από τις έντονες χιονοπτώσεις και τη χιονοθύελλα στο Μαυροβούνιο, όπου χωριά έχουν αποκλειστεί και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετούς οδικούς άξονες.

Στον αυτοκινητόδρομο Νίκσιτς -Σάβιτς, με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες επιχείρηση απεγκλωβισμού 40 ανθρώπων, που παρέμειναν επί ώρες ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους.
Σοβαρές βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις που πλήττουν από προχθές περιοχές της Σερβίας. Σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως στο δυτικό τμήμα, οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε κατάσταση ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.
Συνολικά 30.000 καταναλωτές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην περιφέρεια Ζλάτιμπορ, λόγω βλαβών σε γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέλος, ένας οδηγός αυτοκινήτου σκοτώθηκε, χθες το πρωί, από κατολίσθηση στην εθνική οδό κοντά στην πόλη Ζεπ, στα βόρεια της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, η οποία πλήττεται από κύμα κακοκαιρίας με έντονες χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις.
Ο 53χρονος οδηγός, με το όχημά του κατευθυνόταν από την πόλη Ζένιτσα στην πόλη Ντομπόι. Την ώρα που περνούσε από την περιοχή Μπέγκοβ Χαν υποχώρησαν όγκοι βράχων και χωμάτων και σκέπασαν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
ΒαλκάνιακαιρόςΚακοκαιρίανεκρόςπροβλήματα