Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και στην Ιταλία - Επιστήμονες ζητούν να σταματήσει η δημοσιοποίησή τους

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία, καθώς ανακοινώθηκαν 220.532 νέα περιστατικά, ενώ 294 ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Ο αριθμός των μολύνσεων αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Στη φάση αυτή, στη χώρα είναι θετικοί στον ιό 2.134.139 πολίτες.

Από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα είναι 7.774.863 και οι θάνατοι 139.559. Συνολικά, σήμερα έγιναν 1.375.514 διαγνωστικά τεστ, το 16% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 1.677 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 17.067 ασθενείς.

Στο 26% των νοσοκομειακών κλινών σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Επιστήμονες εισηγούνται να σταματήσει η καθημερινή δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον κορωνοϊό

Στο μεταξύ, σειρά επιστημόνων που έχουν στρατευθεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού, ζητούν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την ιταλική κυβέρνηση να σταματήσει, στη φάση αυτή, να δημοσιοποιεί καθημερινά τα στοιχεία που αφορούν τα περιστατικά και τους θανάτους.

Πολλοί γιατροί θεωρούν ότι θα ήταν πιο χρήσιμο να γίνεται μια ενημέρωση κάθε τρεις ημέρες, ή και σε εβδομαδιαία βάση, με πιο αναλυτικά στοιχεία: παραδείγματος χάρη, να αναφέρεται πόσοι ασθενείς είναι συμπτωματικοί και πόσοι ασυμπτωματικοί.

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας, Αντρέα Κόστα, απάντησε ότι η κυβέρνηση Ντράγκι θα λάβει υπόψη της το αίτημα και σύντομα θα αποφασίσει αν θα υιοθετηθούν οι σχετικές αλλαγές.

δημοσιοποίησηΙταλίαΚορωνοιόςκρούσματα