Εργαζόμενοι στην Facebook αδυνατούν να μπουν στα γραφεία για να λύσουν το πρόβλημα - Πάνω από 4 ώρες εκτός λειτουργίας οι πλατφόρμες της

Εκτός σύνδεσης βρίσκονται εδώ και ώρες εκατομμύρια χρήστες του Facebook, του Instagram και του What’s App παγκοσμίως, ενώ και οι εργαζόμενοι της εταιρείας φαίνεται ότι δε έχουν καν πρόσβαση στο κτήριο ώστε να λύσουν το πρόβλημα.

Τη στιγμή που η εταιρεία βιώνει το μεγαλύτερο blackout από το 2008, το γύρο του διαδικτύου κάνει μια είδηση που μεταδίδει δημοσιογράφος των New York Times.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ τεχνολογίας του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης, Σίρα Φρένκελ, οι κάρτες εισόδου των εργαζομένων της εταιρείας Facebook έχουν μπλοκάρει και δεν μπορούν να μπουν στο κτήριο των κεντρικών γραφείων για να διορθώσουν το πρόβλημα.

Η δημοσιογράφος, η οποία προχώρησε σε ανάρτηση στο Twitter, επικοινώνησε με εργαζόμενο της Facebook μετά το παγκόσμιο blackout, ενώ ενημέρωνει διαρκώς το θέμα με νέες εξελίξεις.

«Μόλις μίλησα στο τηλέφωνο με κάποιον που εργάζεται στο FB, ο οποίος μού περιέγραψε εργαζόμενους που δεν μπορούν να μπουν στο κτίριο σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) για να ξεκινήσουν να αποτιμούν την κατάσταση καθώς οι ηλεκτρονικές κάρτες τους δεν αναγνωρίζονται για την πρόσβαση στις θύρες», ανέφερε στην ανάρτησή της.

 

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας παρουσιάστηκε πρόβλημα με το Facebook καθώς εκατομμύρια χρήστες που επιχείρησαν να μπουν στο social μέσο για να δουν τις ενημερώσεις ή τα μηνύματά τους στο Messenger, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μήνυμα: «Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτό τον ιστότοπο» ή παρατήρησαν ότι η εφαρμογή είχε νεκρώσει.

Όσοι μάλιστα είναι χρήστες κι άλλων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και αναζήτησαν σε αυτές τρόπο επικοινωνίας,  ήρθαν αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα, καθώς τόσο το Instagram όσο και το WhatsApp ξεκίνησαν να αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα με το Facebook το ίδιο ζήτημα.

Όσοι χρήστες επιχειρούσαν να συνδεθούν μέσω υπολογιστή, έβλεπαν το μήνυμα «Site down», ενώ στις κινητές συσκευές αδυνατούσαν να δουν ενημερώσεις και νέα μηνύματα. Σημειώνεται ότι το κοινό όλων αυτών των πλατφορμών είναι πως ανήκουν στην Facebook.

Μέχρι αυτή την ώρα, ο λόγος για την αιτία του παγκόσμιου κρασαρίσματος δεν έχει αποσαφηνιστεί.

H ανακοίνωση του Facebook για to παγκόσμιο blackout στις πλατφόρμες του

Mήνυμα μέσω του twitter στέλνει η Facebook στο ενόψει της σοβαρής βλάβης που έχει σημειωθεί, τόσο στην πλατφόρμα του Facebook, όσο και του Instagram και του Whatsapp, με αποτέλεσμα χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως να μην είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση σε αυτές εδώ και αρκετή ώρα.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση της η εταιρεία επισημαίνει πως γνωρίζει ότι κάποιοι χρήστες έχουν δυσκολία ως προς το να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους και να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές της.

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στις εφαρμογές και τα προϊόντα μας. Δουλεύουμε για να επαναφέρoυμε τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία», αναφέρει σε tweet το Facebook για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα.

black outFacebookTwitterWhatsAppεργαζόμενοι