Παραλήρημα Τσελίκ κατά Ελλάδας: Θα μετατρέψουμε τα όνειρά τους σε εφιάλτη

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν (ΑKP), Ομέρ Τσελίκ, εξαπέλυσε επίθεση κατά της χώρας μας, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές, επισημαίνοντας ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, αμέσως μετά κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο για τη διοργάνωση του «Φόρουμ Φιλίας».

«Οι δηλώσεις που έκανε εκεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με κάποια φιλία, είναι μια προσέγγιση που δημιουργεί κλίμα εχθρότητας εναντίον της Τουρκίας υπό τον μανδύα της φιλίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσελίκ επιτέθηκε στην Ελλάδα δίοτι δεν κάλεσε την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους στο εν λόγω φόρουμ. «Κάλεσαν άλλες χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Αν η Ελλάδα και οι Eλληνοκύπριοι κάνουν όνειρα πως θα ενεργοποιήσουν τις μαξιμαλιστικές τους θέσεις, εγγυόμαστε πως αυτά τα όνειρα θα γίνουν εφιάλτες Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα αυτά, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα βήμα», τόνισε.

Παράλληλα, κατηγόρησε και πάλι την χώρα μας και τη Frontex πως «βυθίζουν τα πλοία των μεταναστών και των προσφύγων ή τους προωθούν στην Τουρκία και η βίαια αυτή συμπεριφορά αυξάνεται».

ΕΛΛΑΔΑΚύπροςΤουρκίαΤσελικΦόρουμ Φιλίας